Ξεκινούν ξανά από αύριο, Πέμπτη, το πρωί οι πτήσεις από και προς την Ικαρία, που ακυρώθηκαν σήμερα λόγω ασθένειας υπαλλήλου του αεροδρομίου του νησιού, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

 

Σε ανακοίνωση η ΥΠΑ κάνει λόγο για «αιφνιδιαστικό περιστατικό ασθένειας του τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου» που υπηρετεί στο αεροδρόμιο της Ικαρίας. Η Υπηρεσία έχει μεριμνήσει για την αντικατάστασή του από άλλον υπάλληλο, ο οποίος έχει ήδη αποσπαστεί από τη Σάμο στην Ικαρία, αναφέρει ακόμη η σχετική ανακοίνωση. 

 

Από τις 07:30 το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσουν οι πτήσεις, προγραμματισμένες και έκτακτες που αναβλήθηκαν σήμερα, ώστε να ομαλοποιηθεί η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο της Ικαρίας. 

 

«Η ΥΠΑ, μέσω του αερολιμενάρχη Ικαρίας, ενημέρωσε άμεσα και συγκεκριμένα από τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Αυγούστου 2021 τις αεροπορικές εταιρείες και τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο του νησιού για την ασθένεια του υπαλλήλου που είχε ως συνέπεια την ακύρωση των πτήσεων, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι επιβάτες για την αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής της πτήσης τους και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους», καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Υποδειγματικά ανεπαρκής η κυβέρνηση 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για το περιστατικό στο αεροδρόμιο της Ικαρίας. 

 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται “υποδειγματικά” ανεπαρκής. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του αεροδρομίου της Ικαρίας δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και στην κάλυψη αναγκών των κατοίκων του νησιού», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης. 

 

«Εν μέσω τουριστικής περιόδου και πανδημίας, ταξιδιώτες, κάτοικοι και ασθενείς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ανεπάρκεια της ΝΔ. Πληρώνουν την εμμονή των Μητσοτάκη και Καραμανλή στην αποδυνάμωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και όχι στην ενδυνάμωσή της», επισημαίνουν στην ίδια δήλωση.