Υπ. Πολιτισμού: Οι αρχαιολογικοί χώροι μάς υποδέχονται ξανά

Υπ. Πολιτισμού: Οι αρχαιολογικοί χώροι μάς υποδέχονται ξανά Facebook Twitter
Υπ. Πολιτισμού: Οι αρχαιολογικοί χώροι μας υποδέχονται ξανά (Eurokinissi)
0

Με ένα ολιγόλεπτο βίντεο από το Υπουργείο Πολιτισμού, οι «αρχαιολογικοί χώροι μας υποδέχονται ξανά» καθώς ανοίγουν μετά την άρση των μέτρων, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Ακρόπολη, Ολυμπιείο, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Κεραμεικός, Βιβλιοθήκη του Αδριανού, Ναός Ποσειδώνα Σούνιο, Ιερό Μεγάλων Θεών Σαμοθράκη, Άβδηρα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Αμφίπολη, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, Πέλλα, Αρχαία Πύδνα, Αιγές, Δωδώνη, Νικόπολη, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, Ολυμπία, Αρχαία Νεμέα, Μυκήνες, Ασκληπιείο Επιδαύρου, Μονεμβασιά, Μυστράς, Ανάκτορο του Νέστορος, Δήλος, Ακρωτήρι Σαντορίνη, Κνωσός, Φαιστός, Αρχαία Ελεύθερνα.

Περισσότεροι από 200 υπαίθριοι και ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι ανά την επικράτεια «μας υποδέχονται ξανά» τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, όπως προαναγγέλλει και το σποτ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που φτιάχτηκε γι' αυτό τον σκοπό.

Οι αρχαιολογικοί χώροι, που ανοίγουν ως ένα πρώτο βήμα για την 'επανέναρξη' των πολιτιστικών υποδομών μετά την κρίση με τον κορωνοϊό, θα λειτουργήσουν με διευρυμένο θερινό ωράριο (8 το πρωί με 8 το βράδυ) και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μεταξύ αυτών, η τήρηση των αποστάσεων στο 1,5 μέτρο, η εξασφάλιση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών ανά αρχαιολογικό χώρο, η σήμανση ασφαλών διαδρομών περιήγησης, ο διαχωρισμός εισόδου-εξόδου και η τοποθέτηση διαχωριστικών πετασμάτων από πλεξιγκλάς όπου είναι εφικτό και απαραίτητο (όπως στα Προπύλαια της Ακρόπολης) και, φυσικά, η εφαρμογή όλων των ειδικών κανόνων για τους χώρους υγιεινής. Επίσης, συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος. Υπενθυμίζεται ότι τα μουσεία αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου με τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας.

Το ολιγόλεπτο βίντεο του ΥΠΠΟΑ, με τις υπέροχες εικόνες αρχαιολογικών χώρων, όπως η Ακρόπολη, το Ολυμπιείο και η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, που «συνοδεύουν» οι εμβληματικοί στίχοι του Γ. Σεφέρη («Λίγο ακόμα, θα ιδούμε τις αμυγδαλιές ν' ανθίζουν, τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο, τη θάλασσα να κυματίζει, λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»), προϊδεάζει τον επισκέπτη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM