Ξεπέρασαν τα 2 δισ. οι οφειλές προς τη ΔΕΗ στο τέλος Ιουλίου - Δείτε ποιοι τα χρωστούν!

Ξεπέρασαν τα 2 δισ. οι οφειλές προς τη ΔΕΗ στο τέλος Ιουλίου - Δείτε ποιοι τα χρωστούν! Facebook Twitter
1

Ξεπέρασαν τα 2 δις ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΗ στο τέλος Ιουλίου 2015, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, "ξεπεράστηκαν κατά τι τα 2 δις ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΗ στο τέλος Ιουλίου 2015", ενώ η κατανομή των οφειλών έχει ως εξής:

  • 280 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε οφειλές υψηλής τάσης, εκ των οποίων τα 250 εκατομμύρια είναι χρέη ενεργοβόρων βιομηχανιών «μεταξύ των οποίων η ΛΑΡΚΟ και ο Μυτιληναίος».
  • 220 εκατ ευρώ οφείλει το κεντρικό κράτος, εκ των οποίων περίπου, τα 110 εκ. αφορούν τους ΟΤΑ - και από αυτά, το μεγαλύτερο μέρος αφορά κυρίως σε οφειλές των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).
  • 1,5 δισ. ευρώ οφείλουν οι καταναλωτές στη μεσαία και χαμηλή τάση. Εξ αυτών, τα 300 εκατ. αφορούν 440.000 «τελικούς» καταναλωτές, δηλαδή πρώην πελάτες της ΔΕΗ, και η επιχείρηση τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού.

Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι αν και η ΔΕΗ είχε ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να μην επιτρέπεται η αλλαγή παρόχου (και άρα ηλεκτροδότησης) στους καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητο λογαριασμό στον προηγούμενο πάροχο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, και κατ επέκταση η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράξει τα χρωστούμενα.

"Πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις. Αν δεν προχωρήσουν, τότε θα επανέλθουμε αναλαμβάνοντας και το κόστος της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, και πρόσθεσε ότι στόχος δεν είναι όσοι έχουν πραγματική αδυναμία να πληρώσουν αλλά μόνο οι κακοπληρωτές.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει, ακόμη, ακριβής καταμέτρηση για το πόσοι είναι αυτοί που μπορούν αλλά δεν πληρώνουν, ενώ υπογράμισε τέλος ότι υπάρχει δηλωμένο ενδιαφέρον οφειλετών για ένταξη στο πρόγραμμα των 36 δόσεων που έχει ξεκινήσει οι ΔΕΗ, οπότε οι όποιες δράσεις θα εξεταστούν μεθοδικά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός σήμερα: Πέφτει στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο

Ελλάδα / Καιρός σήμερα: Πέφτει στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, στο Ιόνιο, την Αιτωλοακαρνανία και τη δυτική Πελοπόννησο», αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ
LIFO NEWSROOM
AEGEAN – Olympic Air: Δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της προαναγγελθείσας απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Ελλάδα / AEGEAN – Olympic Air: Δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της προαναγγελθείσας απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Oι επιβάτες μπορούν είτε να προχωρήσουν σε αλλαγή εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου, είτε να ακυρώσουν την κράτησή τους και να λάβουν credit voucher για μελλοντική χρήση
LIFO NEWSROOM