ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Wi-Fi σε όλες τις φοιτητικές εστίες υπόσχεται ο Γαβρόγλου

Wi-Fi σε όλες τις φοιτητικές εστίες υπόσχεται ο Γαβρόγλου Facebook Twitter
0

Την εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλες τις φοιτητικές εστίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώσταςς Γαβρόγλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σήμερα, Παρασκευή.

«Προχωρούμε άμεσα και στην εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης (WiFi) σε όλες τις φοιτητικές εστίες, με τη συνεργασία του ΕΔΕΤ με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, από επιπλέον χρηματοδότηση που εξασφάλισε ειδικά για τον σκοπό αυτό η γ.γ. Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής».

«Η παροχή δικτύου WiFi σε όλες τις φοιτητικές εστίες, είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική δράση που θα καλύψει τις ανάγκες όλων των φοιτητών. Και αυτό είναι απαραίτητο να γίνει», ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα σχολίασε, ότι «το να έχουν internet, αλλά να μην έχουν ζεστό νερό στις εστίες, είναι ένα νεοπλουτίστικο μοντέλο» και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι βρίσκεται υπό διαμόρφωση ένα 5ετές πλάνο, «με σκοπό να αλλάξει επιτέλους η εικόνα δεκαετιών που υπάρχει στις φοιτητικές εστίες», όπως είπε.

Το πρόγραμμα "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών υποδομών των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων και εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 18.600.000 ευρώ.

Ελλάδα
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ