Τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 50 ετών- Ανοίγει η πλατφόρμα την Κυριακή

Τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 50 ετών- Ανοίγει η πλατφόρμα την Κυριακή Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Την ερχόμενη Κυριακή (10/10) ανοίγει η πλατφόρμα προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό οι άνω των 50 ετών. 

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αφού συνεκτίμησε τα επιστημονικά δεδομένα μας συστήνει τη διενέργεια τρίτης δόσης για τα άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α’ και στην ομάδα Β’, με δεδομένο ότι έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη διενέργεια της δεύτερης δόσης», ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. 

Η ομάδα αυτή υπολογίζεται στην πρώτη φάση σε περίπου 100.000 άτομα και η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει την Κυριακή (10/10), τις απογευματινές ώρες, συμπλήρωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση, με τους δικαιούχους που έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. 

Σε ό,τι αφορά στην επιχείρηση «Ελευθερία», ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι συνεχίζεται σε απομακρυσμένες περιοχές, επικεντρώνοντας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. 

Την ερχόμενη εβδομάδα κινητά συνεργεία εμβολιασμού θα βρεθούν στη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, την Τρίτη (12/10) θα είναι σε απομακρυσμένα χωριά στην Πιερία, το Κιλκίς και την Ξάνθη, την Τετάρτη (13/10) στη Δράμα και την Πέλλα και την Πέμπτη (14/10) σε χωριά της Φλώρινας και των Σερρών. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλιππίδης στο Εφετείο: «Όλα έγιναν συναινετικά – Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι»

Ελλάδα / Φιλιππίδης στο Εφετείο: «Όλα έγιναν συναινετικά – Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι»

Μετωπική επίθεση στις καταγγέλλουσες και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εξαπέλυσε ο ηθοποιός ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου – Παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για σεξουαλικές συνευρέσεις αλλά αρνήθηκε κάθε πράξη βίας ή εξαναγκασμού
LIFO NEWSROOM
ΑΣΕΠ: Πρεμιέρα σήμερα για τον 2ο ηλεκτρονικό γραπτό διαγωνισμό για προσλήψεις στο δημόσιο

Ελλάδα / ΑΣΕΠ: Πρεμιέρα σήμερα για τον 2ο ηλεκτρονικό γραπτό διαγωνισμό για προσλήψεις στο δημόσιο

Συνολικά 47.410 υποψήφιοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, με την πρώτη φάση να διεξάγεται στην Αθήνα από 20 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου, και τη δεύτερη στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 27 Ιουλίου
LIFO NEWSROOM