Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη όταν ο επικεφαλής της παράταξης, Οικολογία Αλληλεγγύη, Μιχάλης Τρεμόπουλος, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου βρισκόταν επί 2 μήνες και 22 ημέρες καθώς είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

 

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, μάλιστα, εκ των 82 ημερών στο νοσοκομείο, έμεινε 64 ημέρες στη ΜΕΘ, τις 32 εξ' αυτών διασωληνωμένος. Πλέον, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης ώστε να επανέλθει πλήρως ο οργανισμός του.

 

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο προκειμένου να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης για την αποθεραπεία του, τον περίμεναν συγγενείς και φίλοι. Τη χαρακτηριστική στιγμή της εξόδου του από το νοσοκομείο, μετά τη μεγάλη περιπέτεια με τον κορωνοϊό, την πόσταρε στο Facebook, γράφοντας: «Νικήσαμε τον φονικό covid-2019 και ευχαριστώ όλους/ες για αυτό. Με 3 πνευμονίες, νεφρική ανεπάρκεια, πνευμοθωρακικά, ο οργανισμός μου ανταποκρίθηκε σε όλες τις θεραπείες.

 

Πραγματικά πήγα και ήρθα (το 45% δεν επιβιώνει). «Hasta la victoria siempre», δεν τα παρατάω ποτέ!, είπα στους φίλους και συγγενείς, που με στήριξαν έμπρακτα, ιδιαίτερα τη σύζυγο και τους δύο γιούς μου. Και έτσι θα συνεχίσω…», ήταν το σχόλιο του κ. Τρεμόπουλου σε βίντεο από τη μεταφορά του στο κέντρο αποκατάστασης που δημοσίευσε στο Facebook.

 

Εντωμεταξύ, μιλώντας στο thestival.gr, είπε πως αντιμετώπισε την πιο δύσκολη μορφή Covid-19. «Αντιμετώπισα τριπλή πνευμονία, νεφρική ανεπάρκεια και άλλα πνευμοθωρακικά προβλήματα. Δεν υπάρχει πιο βαριά μορφή της ασθένειας. Το πάλεψα κι εγώ, το πάλεψαν και οι γιατροί» δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν φοβήθηκα μήπως πεθάνω. Η νοοτροπία μου είναι να αγωνίζομαι».

 

«Έχασα 25 κιλά. Ασκούμαι καθημερινά για να επανέλθω» λέει περιγράφοντας την κατάσταση της υγείας του τώρα και την προσπάθεια που κάνει στο κέντρο αποκατάστασης. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος εξηγεί ότι είναι υπέρμαχος των αυστηρών μέτρων αλλά διαφωνεί με τα lockdown.