Τουρισμός: Η Κρήτη, πρώτη επιλογή των Γερμανών

Τουρισμός: Η Κρήτη, πρώτη επιλογή των Γερμανών Facebook Twitter
φωτο αρχείου/ eurokinissi
0

Στην πρώτη θέση μεταξύ των προτιμήσεων των Γερμανών τουριστών βρίσκεται για πρώτη φορά η Ελλάδα, με την Κρήτη ως κορυφαίο προορισμό.

Ειδικότερα, τρεις ελληνικοί προορισμοί, η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως, βρίσκονται στις κορυφαίες προτιμήσεις των Γερμανών, όπως προκύπτει από στοιχεία της TUI AG για το 2021.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το γεγονός ότι η Ελλάδα εμφανίζεται πλέον σε καλύτερη θέση σε σχέση με την Ισπανία, η οποία παραδοσιακά αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστή της χώρας μας. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κρατήσεων και προκρατήσεων αφορά Ιούλιο και Αύγουστο. Κίνηση παρατηρείται και στις κρατήσεις για την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία και η Βρετανία αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες αγορές της Ελλάδας, ωστόσο, πηγές του γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου επισημαίνουν ότι προϋπόθεση για να εξελιχθούν όλα ομαλά, είναι να μην υπάρξει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Η TUI από την αρχή του έτους είχε σχεδιάσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να διαθέσει το 80% των διαθέσιμων πακέτων διακοπών της, στόχος ο οποίος τώρα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, με δεδομένο ότι ο Απρίλιος και τουλάχιστον ο μισός Μάιος θεωρούνται χαμένοι μήνες λόγω της πανδημίας και των lockdown.

Γερμανία και Βρετανία πάντως κάλυψαν περίπου το 40% των αφίξεων και των εισπράξεων του ελληνικού τουρισμού το 2020. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν το 2020 μείωση κατά 76,5% σε σύγκριση με το 2019 και διαμορφώθηκαν στα 4,280 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 61,6% και διαμορφώθηκαν σε 1,135 δισ., ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 66,3% και έφτασαν στα 367 εκατ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Λύτρας: Στο αυτοκίνητό τους χτύπησε τη σύζυγό του

Ελλάδα / «Έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο βρίζοντας και μου έριξε την πρώτη μπουνιά»: Σοκάρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου για τον ξυλοδαρμό της από τον Λύτρα

«Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι» - Η συγκλονιστική κατάθεση της συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα
NEWSROOM
Δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ευρωβαρόμετρο: Στην Ελλάδα περισσότεροι από τους μισούς απαντούν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και δέχεται παρεμβάσεις

Αποκαλυπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας για την άποψη των πολιτών της ΕΕ για το δικαστικό σύστημα - Μόνο 4 στους 10 πολίτες στην ΕΕ κρίνουν ως «καλό» το δικαστικό τους σύστημα
NEWSROOM