The times they are a-changin'

The times they are a-changin' Facebook Twitter
0

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το αρχαιότερο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, θα απολύσει  275 υπαλλήλους. Λόγω της μείωση των επιχορηγήσεών του που αγγίζει περίπου το 30%, το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα αποφάσισε ότι πρέπει να γίνουν περικοπές που αφορούν κυρίως διοικητικές, υπαλληλικές και τεχνικές θέσεις.

Στην αρχή του χρόνου το Xάρβαρντ είχε βάλει εμπρός πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Περίπου 500 υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν, επιλέγοντας την πρόωρη συνταξιοδότηση, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετό.

«Τέτοιες αποφάσεις, στις ανθρώπινες διαστάσεις τους, είναι από τις δυσκολότερες που μπορεί να πάρει ένα ίδρυμα σαν το δικό μας» έγραψε η Ντρου Φάουστ, η πρόεδρος του Χάρβαρντ, σε ένα γράμμα που απευθυνόταν σε όλο το προσωπικό του πανεπιστημίου. «Αλλά οι δύσκολες περιστάσεις καλούν για δύσκολες αποφάσεις».

Η απόφαση μοιάζει ακόμα πιο εντυπωσιακή αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το Χάρβαρντ, εκτός των άλλων, είναι και το πλουσιότερο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM