Προβλήματα συνδεσιμότητας αναφέρθηκαν στη σημερινή τηλεκπαίδευση για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, με το υπουργείο Παιδείας να κάνει λόγο για «μεμονωμένα ζητήματα».

 

Ειδικότερα, γονείς και δάσκαλοι έχουν αναφέρει από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex. Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται, η λειτουργία της πλατφόρμας παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις κατά περιπτώσεις.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις τα προβλήματα επιλύθηκαν μετά από κάποιο διάστημα, αλλού όμως, συνέχισαν να εμφανίζονται με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να μην καταφέρουν καν να συνδεθούν, «χάνοντας» την πρώτη μέρα των μαθημάτων από απόσταση.

 

«Για ακόμη μία φορά η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί και χιλιάδες μαθητές μένουν στον αέρα», αναφέρει σε σημερινό του σχόλιο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Δυστυχώς, έτσι όπως τα έχει καταφέρει η κα Κεραμέως, η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε», προσθέτει, τονίζοντας πως «το φιάσκο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η κα Κεραμέως πανηγυρίζει».

 

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

 

Όσο για περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

 

Η τηλεκπαίδευση και για τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα, Ελεύθερος Τύπος