Τι θα γίνει με το boutique ξενοδοχείο στο παλιό σπίτι της Έλλης Λαμπέτη

Τι θα γίνει με το boutique ξενοδοχείο στο παλιό σπίτι της Έλλης Λαμπέτη Facebook Twitter
0

To boutique ξενοδοχείο στο παλιό σπίτι της Έλλης Λαμπέτη στο Κολωνάκι, θα ανοίξει τελικά με όνομα που δεν θα παραπέμπει στην σπουδαία ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου. 

Όπως είχε γράψει πέρυσι η LiFO, η εταιρεία Hotelising που διαχειρίζεται 23 ξενοδοχεία στην Ελλάδα μετατρέπει το νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Δελφών 2Β σε ξενοδοχείο. Στην συγκεκριμένη κατοικία έζησε αρκετά χρόνια της ζωής της η ηθοποιός και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αστικής αρχιτεκτονικής του νεοκλασικισμού. 

Η αριστοκρατική κατοικία θα διαμορφωθεί σε boutique ξενοδοχείο με έξι σουίτες και rooftop και σε λίγους μήνες θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες . Το ακίνητο έχει υπενοικιάσει η εταιρεία Hotelising από την εταιρεία ‘Just for Fund’, η οποία έχει αναλάβει την ανακατασκευή του κτιρίου.

Τι συνέβη με το όνομα του ξενοδοχείου

«Σχετικά με την ονοματοδοσία του ξενοδοχείου, υπήρξαν σκέψεις να συνδεθεί με το όνομα της μεγάλης ηθοποιού, δεδομένης της μέχρι τώρα άτυπης ονομασίας του κτιρίου “το σπίτι της Λαμπέτη”, προερχόμενης τόσο από την ιστορία του ακινήτου, όσο και από την τιμητική προτομή που τοποθετήθηκε έξω από αυτό το 1998 και φιλοτεχνήθηκε από τον Αναστάσιο Γκιόκα. Κατόπιν, έγινε γνωστό πως το ενδεχόμενο δεν τυγχάνει της αποδοχής των πλησιέστερων εν ζωή συγγενών της ηθοποιού. Ακολούθησε συναινετικός διάλογος με αμοιβαία πρωτοβουλία, και με μοναδικό σκοπό να τιμηθεί και να αναδειχθεί τόσο το πρόσωπο της κορυφαίας ηθοποιού, όσο και η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου» σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. 

Κατόπιν συμφωνίας ανάμεσα στους κληρονόμους της Έλλης Λαμπέτη, της εταιρείας Hotelising και της εταιρείας Just for Fund, το όνομα του ξενοδοχείου δεν θα κάνει αναφορά στο όνομα Λαμπέτη, αλλά στο ξενοδοχείο, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που θα έχει την τιμητική ονομασία «Έλλη Λαμπέτη» και στην οποία θα τοποθετηθεί προθήκη με πληροφορίες και υλικό σχετικό με τη ζωή και το έργο της, το οποίο ωστόσο αναμένεται να επιβεβαιωθεί και να οριστικοποιηθεί μετά το πέρας των εργασιών.  

Όπως τονίζεται, για την επίτευξη της συμφωνίας, η οποία έγινε στο πλαίσιο αμοιβαίας κατανόησης,  δεν υπήρξε η οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ