LIVE!

Θύελλα αντιδράσεων για τις εξετάσεις που θα νομιμοποιήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με τα πλαστά πτυχία

Θύελλα αντιδράσεων για τις εξετάσεις που θα νομιμοποιήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με τα πλαστά πτυχία Facebook Twitter
15

Όλα ξεκίνησαν από το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγής το οποίο ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει εξετάσεις πιστοποίησης για όσους έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών. Τα περιστατικά απολυτηρίων λυκείου που χρήζουν εκ νέου νομιμοποίησης ξεπερνούν τις 2,5 χιλιάδες. "Έχουμε ψάξει το θέμα και έχουμε βρει ήδη τόσα απολυτήρια. Μετά τις Πανελλαδικές προσανατολιζόμαστε να γίνουν οι εξετάσεις αυτές", ανέφερε η ίδια πηγή στην "Αυγή".

 

"Πρόκειται για απολυτήρια που δίνουν διάφορα ιδιωτικά σχολεία σε "εικονικούς" μαθητές. Σχετικά περιστατικά, όπως αυτά που αφορούν ναυτικά, επί το πλείστον, λύκεια του Πειραιά, έχουν ήδη δει το περασμένο διάστημα το φως της δημοσιότητας." ανέφερε το δημοσίευμα το οποίο προκάλεσε όπως είναι φυσικό αίσθηση.

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τους κατόχους πλαστών τίτλων σπουδών και την ενδεχόμενη νομιμοποίηση τους.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Εντύπωση προκαλούν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ενδεχόμενη νομιμοποίηση από την κυβέρνηση των δημοσίων υπαλλήλων που είναι κάτοχοι πλαστών τίτλων σπουδών, κατόπιν υποβολής τους σε εξετάσεις προκειμένου να πιστοποιηθούν οι γνώσεις τους. Οι πλαστοί τίτλοι έδωσαν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους αυτούς να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο, καταλαμβάνοντας θέσεις τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει υποψήφιοι με πραγματικά προσόντα.

Επειδή:

· Είναι αδιανόητο στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για την χώρα, με την ανεργία στα ύψη και την αξιοκρατία να αναζητείται, να υπάρχει έστω και η υπόνοια να επιβραβεύεται η χρήση πλαστών δικαιολογητικών για πρόσληψη στο Δημόσιο.

· Έχουν δημοσιευθεί καταγγελίες, βάσει των οποίων κάτοχοι παράνομων και πλαστών τίτλων βρίσκονται σε λίστα διοριστέων του ΑΣΕΠ. Και είναι πράγματι ανεπίτρεπτο να γίνουν από την κυβέρνηση τέτοιοι διορισμοί αδιαφορώντας για τη διαφανή διεξαγωγή του διαγωνισμού, με την ίσοις όροις συμμετοχή των διαγωνιζόμενων στις διαδικασίες.

· Πρέπει επιτέλους να ληφθούν σοβαρές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του φαινομένου των πλαστών τίτλων σπουδών, διότι αποτελεί ένα μείζον ζήτημα που πλήττει το δημόσιο εκπαιδευτικό αγαθό, προκαλεί ανισότητες και αναπαράγει εστίες διαφθοράς και διαπλοκής.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Είναι στις προθέσεις σας να νομιμοποιήσετε μέσω εξετάσεων όσους δημοσίους υπαλλήλους είναι κάτοχοι πλαστών τίτλων σπουδών που τους έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να διοριστούν; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να αντιμετωπίσετε το θέμα των πλαστών πτυχίων;

Μεγάλη συζήτηση γίνεται και στα social media σχετικά με το θέμα που έχει προκύψεi:



15

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ