Στη Χαλκιδική βρέθηκε 38χρονος που καταζητούσε η Σουηδία για εισαγωγή 337 κιλών κοκαΐνης

Στη Χαλκιδική βρέθηκε 38χρονος που καταζητούσε η Σουηδία για εισαγωγή 337 κιλών κοκαΐνης Facebook Twitter
0

Υπό κράτηση παραμένει ένας 38χρονος Σουηδός, ο οποίος συνελήφθη στη Χαλκιδική με τις κατηγορίες της διακίνησης κοκαΐνης και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Ο 38χρονος καταζητείται από τις διωκτικές Αρχές της Σουηδίας και το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποφάσισε την κράτησή του μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών για την έκδοσή του στη Σουηδία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορείται, από κοινού με συνεργούς του, για διακίνηση 337 κιλών κοκαΐνης, ποσότητα που φέρεται να εισήχθη δια θαλάσσης στη Σουηδία, προερχόμενη πιθανότατα από άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με σκοπό την εμπορία της.

Επιπλέον, κατά την ίδια ανακοίνωση, τού αποδίδεται ότι μέσω εταιρειών που διαχειριζόταν, νομιμοποίησε περίπου 400.000 ευρώ, προερχόμενα από τη φερόμενη εγκληματική του δραστηριότητα, μέσω αγοράς ακινήτων και πολύτιμων αντικειμένων σε Σουηδία, Γερμανία, Ελλάδα και Παναμά.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, φέρεται να δήλωσε πως γνωρίζει το εις βάρος του κατηγορητήριο, αλλά δεν τοποθετήθηκε πάνω σ' αυτό. Ζήτησε δε ν' αφεθεί ελεύθερος υπό όρους μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο επί του σουηδικού αιτήματος, ισχυριζόμενος, όπως έγινε γνωστό, ότι διαθέτει μόνιμη κατοικία στη Θεσσαλονίκη, απόρροια του γάμου του με Ελληνίδα.

Τον 38χρονο εντόπισαν, χθες το πρωί, στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής όπου έκανε διακοπές, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, συνελήφθη σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM