Με επίπληξη τιμωρήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 21χρονος που σε ηλικία 18 ετών συνευρέθηκε ερωτικά με 12χρονη στην Κατερίνη, σύμφωνα με το τοπικό μέσο grtimes.gr

 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2018, με τις αρχές ωστόσο να κινητοποιούνται όταν το κορίτσι έμεινε έγκυος από άλλο άτομο. Την περίοδο εκείνη ο νεαρός ήταν 18 ετών και η ανήλικη μόλις είχε κλείσει τα 12. Ο 21χρονος πλέον βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικη

 

«Τώρα που πάθατε και ταλαιπωρηθήκατε, μάθατε ότι δεν πλησιάζουμε ανήλικη ακόμη και αν θέλει. Να είστε παραπάνω προσεκτικός από εδώ και πέρα. Προσέξτε μη σας δούμε ξανά κατηγορούμενο» ανέφερε ο πρόεδρος του δικαστηρίου στο κατηγορούμενο στο πλαίσιο του επίπληξης που του επιβλήθηκε αντί ποινής. 

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος του δικαστηρίου συνέστησε στον κατηγορούμενο να ζητάει αστυνομική ταυτότητα για να διαπιστώνει την ηλικία από οποιαδήποτε  κοπέλα εάν πρόκειται να συνάψει ερωτική σχέση στο μέλλον. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

 

Η καταγγελία

 

Η έρευνα των διωκτικών αρχών ξεκίνησε, τον Οκτώβριο του 2019, μετά την αναφορά διευθύντριας Γυμνασίου προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης, για τέλεση αξιόποινης πράξης σε βάρος ανήλικης μαθήτριας. Μόλις ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη και ακολούθησε κύρια ανάκριση.

 

Η Διευθύντρια ενημέρωσε τις αρχές  ότι η μαθήτρια της Β’ τάξης Γυμνασίου δεν μπορεί πλέον να φοιτά στο σχολείο καθώς βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης κύησης. Όπως κατέθεσε, πληροφορήθηκε τα παραπάνω από τη μητέρα της ανήλικης χωρίς να της αναφέρει τον ερωτικό σύντροφο της κόρης της.

 

Οι ερωτικές επαφές

 

Από την προκαταρκτική εξέταση προέκυψε ότι η μαθήτρια από τον Φεβρουάριο του 2018,  ξεκίνησε να συνομιλεί στο Facebook με τον κατηγορούμενο ο οποίος της δήλωσε ότι ήταν ενήλικος. Η προφορική και διαδικτυακή τους επαφή συνεχίστηκε έως ότου ο κατηγορούμενος εξέφρασε στην ανήλικη την πρόθεση του να τη συναντήσει και εκείνη δέχτηκε. Τελικά, ήλθε σε ερωτική συνεύρεση με τη 12χρονη έως και τον Οκτώβριο του 2018 οπότε και διέκοψε τη μεταξύ τους ερωτική επαφή.

 

Η ανήλικη φέρεται να «συνέχισε την εξεύρεση ερωτικών συντρόφων στο διαδίκτυο, και συναντήθηκε με αρκετούς νεαρούς της Κατερίνης και Θεσσαλονίκης και μάλιστα έως ότου εμφανίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις της κύησης της ανήλικης […], από έτερο βέβαια σύντροφο και όχι τον ήδη κατηγορούμενο» όπως αναγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

 

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης από Κλινική Ψυχολόγο αναφέρεται πως η ανήλικη είχε πλήρη γνώση και συνείδηση των πράξεων της. 

 

«Ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε, αλλά αποδέχτηκε το γεγονός της συνάντησης του με την ανήλικη αλλά και της ερωτικής τους συνεύρεσης πέραν της μιας φοράς, κάτι το οποίο αρχικά θεώρησε ως φυσικό ή φυσιολογικό, χωρίς να γνωρίζει ότι απαγορευόταν η τέλεση παρόμοιων ασελγών πράξεων. Πράγμα το οποίο κρίνεται επίσης θεμιτό λόγω και του νεαρού της ηλικίας του αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης γενικότερων γνώσεων και παιδείας» σημειώνεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

 

Με πληροφορίες από Grtimes