Θεσσαλονίκη - Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ: Θετικοί στον κορωνοϊό 23 εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Θεσσαλονίκη - Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ: Θετικοί στον κορωνοϊό 23 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη όπου 23 εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό thestival.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνολικά έχουν γίνει 1.200 τεστ κορωνοϊού και η πλειονότητα των εργαζομένων που νόσησε ανήκει στο διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί, περνούν προς το παρόν το στάδιο επώασης στα σπίτια τους. 

Προληπτικά rapid test

Όπως δήλωσε στο Thestival.gr ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, η εφημερία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αύριο θα γίνει κανονικά, ενώ έχει δοθεί οδηγία να πραγματοποιηθούν προληπτικά rapid test σε όσους εργαζόμενους δουλέψουν αύριο στο νοσοκομείο.

Λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε υγειονομικούς των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει δοθεί οδηγία να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης, και ακόμα πιο συχνά, τακτικά τεστ σε όσους έρχονται επαφή με κρούσματα κι απασχολούνται στις μονάδες covid.

Γιαννάκος: «Πολύ θετική πρωτοβουλία»

Πολύ θετική, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη για προληπτικά τεστ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. «Αυτό θα πρέπει να γίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Και να επαναλαμβάνεται κάθε μήνα».

Όπως λέει, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εντοπισθούν οι ασυμπτωματικοί υπαλληλοι που νοσούν και να απομονωθούν. Κατά τον ίδιο, θα πρέπει να τροποποιηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και να ισχύσει σε όλες τις περιπτώσεις η 7ημερη καραντίνα, σε όσους εκτίθενται στον ιό.

«Είναι προτιμότερο να χάνεις υπαλλήλους προληπτικά για λίγες ημέρες παρά να έχεις μέσα στα νοσοκομεία κινητές υγειονομικές βόμβες τους ίδιους τους εργαζόμενους» σχολιάζει, τονίζοντας ότι μία από τις αιτίες της διασποράς του ιού στους υγειονομικούς είναι οι στάσεις των νοσηλευτών στα νοσοκομεία που είναι μικροί χώροι και δεν μπορεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός. 

Ο κ. Γιαννάκος υπογραμμίζει ότι όλοι οι ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία θα πρέπει να κάνουν τεστ το οποίο θα πρέπει να εκδίδεται σε λιγότερο από μία ώρα. Ωστόσο αναγνωρίζει πως λίγα είναι τα νοσοκομεία που έχουν τέτοια δυνατότητα. Τα δείγματα στέλνονται σε εξωτερικούς μοριακούς αναλυτές και κάνουν δύο ημέρες να εκδοθούν. Εάν οι ασθενείς έχουν μακροχρόνιες νοσηλείες θα πρέπει κάθε επτά ημέρες να επαναλαμβάνουν τα τεστ.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, συνολικά 220 υγειονομικοί νοσούν και λείπουν με αναρρωτική άδεια σήμερα. «Τα δεκάδες κρούσματα υγειονομικών μαρτυρούν την επικινδυνότητα και ανθυγιεινότητα των επαγγελμάτων. Ακόμη όμως δεν έγινε κάτι για την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM