Θεσσαλονίκη: Συμμορία κρατούσε φυλακισμένους σε υπόγειο 16 μετανάστες

Θεσσαλονίκη: Συμμορία κρατούσε φυλακισμένους σε υπόγειο 16 μετανάστες Facebook Twitter
0

Συμμορία κακοποιών κρατούσε κλεισμένους 16 πρόσφυγες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές σε υπόγεια αποθήκη στη Θεσσαλονίκη.


Τους 16 πρόσφυγες που κρατούνταν παρά τη θέλησή σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας Θεσσαλονίκης, απελευθέρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ένας Μολδαβός ηλικίας 23 ετών, ένας Πακιστανός 33 ετών και ένας Ινδός 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», «Αρπαγής» και «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ένας εκ των μελών της συμμορίας, το οποίο νωρίτερα, αποβίβασε σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας δώδεκα μετανάστες.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, μαζί με τέσσερις ακόμη μετανάστες, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο η είσοδος του οποίου (καταπακτή), καλυπτόταν από ντουλάπα.

Θεσσαλονίκη: Συμμορία κρατούσε φυλακισμένους σε υπόγειο 16 μετανάστες Facebook Twitter

Θεσσαλονίκη: Συμμορία κρατούσε φυλακισμένους σε υπόγειο 16 μετανάστες Facebook Twitter


Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο έτερα μέλη της συμμορίας που είχαν αναλάβει το ρόλο του φύλακα και επιτηρούσαν τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μετανάστες αφού εισήλθαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, μεταφέρθηκαν στον παραπάνω χώρο όπου κρατούνταν με την απειλή βίας από τα μέλη της συμμορίας, που απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ