Θεσσαλονίκη: Στο απροχώρητο η δυσοσμία στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Ενοχλήσεις σε μάτια και λαιμό αναφέρουν τα παιδιά

Θεσσαλονίκη: Στο απροχώρητο η δυσοσμία στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Ενοχλήσεις σε μάτια και λαιμό αναφέρουν τα παιδιά Facebook Twitter
2

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, λόγω της έντονης δυσοσμίας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή. Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχτηκε η δημοτική Αρχή, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, τα παιδιά των σχολείων παρουσιάζουν ενοχλήσεις στα μάτια και τον λαιμό.


«Είναι αρκετά σοβαρό το πρόβλημα. Έχουμε κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή και προχωρήσαμε ως διοίκηση σε μηνύσεις κατ' αγνώστων, ενώ φτάσαμε στον εισαγγελέα. Η δυτική Θεσσαλονίκη είναι επιβαρυμένη με τις βιομηχανίες που υπάρχουν. Τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση ξέφυγε και η περιοχή μυρίζει αέριο. Από τα σχολεία μάς ενημερώνουν για τσούξιμο που νιώθουν οι μαθητές σε μάτια και λαιμό» δήλωσε στο Πρακτορείο fm 104,9 ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, Βασίλης Τσακαλίδης.


Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση των δημάρχων Κορδελιού - Ευόσμου, Πέτρου Σούλα και Δέλτα, Ευθύμη Φωτόπουλου, με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και θα ακολουθήσει επίσκεψη σε βιομηχανίες στη δυτική πλευρά της πόλης, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα.


«Την υγεία των παιδιών και των δημοτών μας δεν την διαπραγματευόμαστε. Κάναμε υπομονή αρκετό καιρό, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πριν φτάσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλίδης.


Επιπλέον, η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου ετοιμάζεται να αγοράσει και να τοποθετήσει στο παλιό δημαρχείο που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως με Ανδρέα Παπανδρέου, έναν σύγχρονο σταθμό μέτρησης ρύπων. «Ο σταθμός θα έχει καινούριους αναλυτές, διότι αυτοί που υπάρχουν στους σημερινούς σταθμούς μέτρησης δεν μπορούν να αναλύσουν τη δυσοσμία, από τι χημικές ενώσεις προκαλείται» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.


Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο της συνεργασίας της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, έχει εξεταστεί το ζήτημα της ανίχνευσης των οργανικών ενώσεων που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μετρώνται από τους σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων. Η ανάλυσή τους θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει στα εργαστήρια του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM