Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, χημικά και προσαγωγές - Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ Facebook Twitter
Φωτ.Thestival
0

Επεισόδια σημειώθηκαν στον χώρο του ΑΠΘ μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και μερίδας διαδηλωτών η οποία συμμετείχε νωρίτερα σε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι αρχές επιστράτευσαν και το όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Στη θέα αστυνομικών, διαδηλωτές, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παραταγμένες κοντά στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, στο ισόγειο του οποίου κατασκευάζεται η Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με βομβίδες κρότου - λάμψης και χρήση δακρυγόνων, απωθώντας τους κουκουλοφόρους οι οποίοι κινήθηκαν προς την Πολυτεχνική Σχολή.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, φοιτητές και μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν πραγματοποιήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία την πλατεία Καμάρας.

Κατά την πορεία σημειώθηκαν φθορές σε τζαμαρίες υποκαταστήματος τράπεζας και σε μηχανήματα ΑΤΜ, όπως επίσης σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον τρεις προσαγωγές μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου,  αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και την οδό Εγνατία.

Αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» προχώρησαν σε μία προσαγωγή και αστυνομικοί της Ομάδας Συλλήψεων της ΥΑΤ σε δύο. 

Με πληροφορίες του Thestival

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ