Θεσσαλονίκη: Μητέρα πέθανε από κορωνοϊό σε ΜΕΘ - Δίπλα διασωληνωμένος ο γιος της

Θεσσαλονίκη: Μητέρα πέθανε από κορωνοϊό σε ΜΕΘ - Δίπλα διασωληνωμένος ο γιος της Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τον κώδωνα του κινδύνου για έξαρση των κρουσμάτων με Covid - 19 στη χώρα μας κρούει ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου»», Νικόλαος Καπραβέλος. 

Μάλιστα, προχώρησε σε μία δραματική εκτίμηση, λέγοντας πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα με προσοχή, οι νεκροί μπορεί την Άνοιξη να αγγίξουν τους 10.000 με 15.000.

  

Ο κ.  Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως η Ελλάδα σε ένα πολύ κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο καθώς, όπως τόνισε «αυτή τη στιγμή τα νούμερα στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτα. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Σήμερα ξεκινάμε μια ημέρα γενική εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και 3 κρεβάτια ΜΕΘ ελεύθερα».

 

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε μια τραγική ιστορία από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου μια μητέρα 69 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή, ενώ ο γιος της νοσηλεύεται σε διπλανή ΜΕΘ, διασωληνωμένος. «Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη τουλάχιστον 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση».

 

 «Αν δεν προσέξουμε, θα φτάσουμε τους 15.000 νεκρούς»

«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. 

«Όχι» σε ρεβεγιόν με 9 άτομα

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο των γιορτών δεν πρέπει να γίνουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, πολύ επικίνδυνο τον αριθμό των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν. «Ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Κίνδυνος για τρίτο χειρότερο κύμα

 

Τη βεβαιότητά του για ένα τρίτο κύμα, το οποίο, όπως διευκρίνισε, θα είναι χειρότερο από αυτό που βιώσαμε στην περίπτωση που δεν προσέξουμε εξέφρασε ο Διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». «Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος. Αν ξεφύγουμε στις γιορτές το κύμα του Ιανουαρίου θα είναι χειρότερο από αυτό που βιώσαμε τώρα» ανέφερε, τονίζοντας πως αυτό θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια.

«Όχι» σε άνοιγμα σχολείων και εκκλησιών

Με αυτά τα δεδομένα, ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», εξέφρασε την αντίθεσή του με το άνοιγμα των εκκλησιών, αλλά και των σχολείων επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ