Κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει την Πέμπτη το σχολείο που πηγαίνει το παιδί της 38χρονης που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό.

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με νοσούντα από κοροναϊό.

 

Την ίδια ώρα, λίγο νωρίτερα, ειδικά συνεργεία προχώρησαν στην απολύμανση χώρων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, μετά το θετικό κρούσμα κοροναϊού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο απολυμαίνεται καθώς το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά από την επιστροφή της από την Ιταλία, η 38χρονη παραβρέθηκε για αρκετή ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

 

Θεσσαλονίκη - κοροναϊός: Κλείνει το σχολείο που πηγαίνει ο γιος της 38χρονης - Απολυμάνθηκε και το δημαρχείο

 

Καθησυχαστικός ο δήμαρχος

 

«Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο όπως έγινε γνωστό αφορά σε 38χρονη γυναίκα που πέρασε τη Δευτέρα από το δημοτικό συμβούλιο.

 

Σύμφωνα με το voria.gr, όπως επισήμανε ο δήμαρχος, έχουν ληφθεί ήδη μέτρα όπως η προληπτική απολύμανση του δημαρχείου και των λοιπών δημοτικών κτηρίων που ήδη γίνεται, η αναβολή των αυριανών εκδηλώσεων ώστε να αποφευχθούν μεγάλες συναθροίσεις, η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και η πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων καθώς και η προμήθεια μέτρων ατομικής προστασίας σύμφωνα με το ΠΝΠ της κυβέρνησης.

 

«Εμείς από αύριο θα είμαστε στα πόστα μας», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι ο δήμος είναι σε διαρκή ετοιμότητα. «Απαιτείται διαχείριση χωρίς κανένα πανικό», υπογράμμισε ο δήμαρχος.