Θεσσαλονίκη: Η άμπωτη στο Θερμαϊκό αποκάλυψε έναν υποθαλάσσιο σκουπιδότοπο

Θεσσαλονίκη: Η άμπωτη στο Θερμαϊκό αποκάλυψε έναν σκουπιδότοπο Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΤ.
0

Το φυσικό φαινόμενο της άμπωτης στο Θερμαϊκό Κόλπο, στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε έναν υποθαλάσσιο σκουπιδότοπο ο οποίος αποτελεί ρύπανση για την περιοχή.

Μπάζα, σκουπίδια και ελαστικά συνθέτουν το σκηνικό ενός απέραντου σκουπιδότοπου, στον βυθό της θάλασσας. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι ευθύνες για αυτήν την κατάσταση βαραίνουν τόσο τους πολίτες όσο και τις αρχές.

«Ξέρουμε πόσο μολυσματικά είναι τα ελαστικά για αυτή την περιοχή, από τη στιγμή που είναι και βιότοπος για πολλά πτηνά. Σε αυτή την περιοχή έρχονται και κάνουν στάση όταν μεταναστεύουν», ανέφερε εθελοντής.

Η υποχώρηση των υδάτων φαίνεται πως έγινε αφορμή να αποκαλυφθεί η εκτεταμένη ρύπανση του θαλάσσιου βυθού της δυτικής ακτής του κόλπου. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος της Κ. Μακεδονίας έχουν ξεκινήσει εργασίες για τον καθαρισμό της περιοχής.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM