Θεσσαλονίκη: Γιατρός είχε στο ιατρείο του πινακίδα που έγραφε «Ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι εδώ»

Θεσσαλονίκη: Γιατρός είχε στο ιατρείο του πινακίδα που έγραφε «Ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι εδώ» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 62χρονο γιατρό που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή φέρεται να κρέμασε αντισημιτική επιγραφή σε ιατρείο που του είχε παραχωρήσει ο Δήμος Θερμαϊκού, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Μάρτιο του 2014, όταν ο ίδιος, γιατρός τότε του ΕΟΠΥΥ, είχε συλληφθεί, κατόπιν καταγγελίας και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Εξετάζοντας την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, το Πλημμελειοδικείο τον έκρινε εκ νέου ένοχο για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, όπως επίσης για οπλοκατοχή, επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν μαχαίρια και ξιφίδια.

Στην απολογία του στο δικαστήριο έκανε λόγο για εις βάρος του σκευωρία, αρνούμενος ότι ήταν αυτός που κρέμασε την επιγραφή, η οποία, κατά το κατηγορητήριο, ανέφερε στα γερμανικά τη φράση «Ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι εδώ».

«Στο ιατρείο έμπαινε ένα σωρό κόσμος. Κάποιος μπορεί να την κρέμασε, δεν ήμουν όμως εγώ αυτός. Την αντιλήφθηκα όταν πήγα να μαζέψω τα πράγματά μου καθώς επρόκειτο να φύγω για Κεφαλονιά. Την πήρα, την έσκισα και την πέταξα σε κάδο απορριμμάτων» κατέθεσε και πρόσθεσε: «Έδωσα τον όρκο του Ιπποκράτη. Δεν μου αξίζει τέτοια ρετσινιά».

Κατηγόρησε δε ως ψεύτη τον τότε αντίδημαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Θερμαϊκού που κατήγγειλε την υπόθεση και κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.

Οι ισχυρισμοί του δεν έγινε δεκτοί από το δικαστήριο που τον καταδίκασε, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Ελλάδα / Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Οι δηλώσεις του 46χρονου ασφαλιστή μέσα από το νοσοκομείο για το περιστατικό - «Είχε μία πληρωμή κάποτε από ασφαλιστική που δεν την πήρε ποτέ και από τότε μάλλον μου τη φύλαγε»
THE LIFO TEAM
Delivery

Θέματα / Οι αόρατοι ντελιβεράδες της Wolt και του efood:  Μια νέα «Μανωλάδα» έξω από την πόρτα σου

Πίσω από την ταχύτητα των παραδόσεων και την ευελιξία της gig economy ξεδιπλώνεται ένα αθέατο δίκτυο εκμετάλλευσης, μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας: διανομείς που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, πίεση και απειλές. Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι διανομείς και τι απαντούν οι ψηφιακές πλατφόρμες.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Αργυρούπολη Τσεκούρι

Ελλάδα / Αργυρούπολη: 59χρονος απείλησε άλλον οδηγό με τσεκούρι μετά από καβγά στον δρόμο

Κατά τον έλεγχο στο όχημά του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τσεκούρι, ένα σκεπάρνι, ένα αεροβόλο πιστόλι, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 52 γραμμαρίων
THE LIFO TEAM