Θεσσαλονίκη: Γιατρός είχε στο ιατρείο του πινακίδα που έγραφε «Ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι εδώ»

Θεσσαλονίκη: Γιατρός είχε στο ιατρείο του πινακίδα που έγραφε «Ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι εδώ» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 62χρονο γιατρό που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή φέρεται να κρέμασε αντισημιτική επιγραφή σε ιατρείο που του είχε παραχωρήσει ο Δήμος Θερμαϊκού, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Μάρτιο του 2014, όταν ο ίδιος, γιατρός τότε του ΕΟΠΥΥ, είχε συλληφθεί, κατόπιν καταγγελίας και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Εξετάζοντας την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, το Πλημμελειοδικείο τον έκρινε εκ νέου ένοχο για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, όπως επίσης για οπλοκατοχή, επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν μαχαίρια και ξιφίδια.

Στην απολογία του στο δικαστήριο έκανε λόγο για εις βάρος του σκευωρία, αρνούμενος ότι ήταν αυτός που κρέμασε την επιγραφή, η οποία, κατά το κατηγορητήριο, ανέφερε στα γερμανικά τη φράση «Ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι εδώ».

«Στο ιατρείο έμπαινε ένα σωρό κόσμος. Κάποιος μπορεί να την κρέμασε, δεν ήμουν όμως εγώ αυτός. Την αντιλήφθηκα όταν πήγα να μαζέψω τα πράγματά μου καθώς επρόκειτο να φύγω για Κεφαλονιά. Την πήρα, την έσκισα και την πέταξα σε κάδο απορριμμάτων» κατέθεσε και πρόσθεσε: «Έδωσα τον όρκο του Ιπποκράτη. Δεν μου αξίζει τέτοια ρετσινιά».

Κατηγόρησε δε ως ψεύτη τον τότε αντίδημαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Θερμαϊκού που κατήγγειλε την υπόθεση και κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.

Οι ισχυρισμοί του δεν έγινε δεκτοί από το δικαστήριο που τον καταδίκασε, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM