ΤΩΡΑ

Θεσσαλονίκη: Γαστρεντερολόγος καταδικάστηκε για τον θάνατο 32χρονου ασθενή

Θεσσαλονίκη: Γαστρεντερολόγος καταδικάστηκε για τον θάνατο 32χρονου ασθενή Facebook Twitter
1

Σε φυλάκιση 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, γιατρό που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο, από αμέλεια, 32χρονου ασθενή, στον οποίο πραγματοποίησε επέμβαση σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Το Νοέμβριο του 2010, ο κατηγορούμενος γαστρεντερολόγος πραγματοποίησε ενδοσκοπική επέμβαση στον 32χρονο, ο οποίος έπασχε από αγεννεσία χοληδόχου κύστης, δηλαδή δεν διέθετε χολή, εξαιτίας της οποίας εμφάνιζε κατ' επανάληψη χολαγγειακά επεισόδια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια της επέμβασης «από εσφαλμένους εγχειρητικούς χειρισμούς» ο γιατρός προκάλεσε τρώση του δωδεκαδακτύλου-χοληδόχου πόρου, η οποία οδήγησε σε πρόκληση φλεγμονής, σηπτική κατάσταση και τελικά πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο ίδιος γιατρός -πάντα κατά το κατηγορητήριο- δεν συνέστησε ως όφειλε άμεση διαγνωστική λαπαροσκοπική τομή ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, αλλά έδωσε εντολή να παραμείνει ο ασθενής σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας μετά την επέμβαση.

Τελικά, μετά την παρέλευση 55 ωρών, οδηγήθηκε στο χειρουργείο, αλλά η κατάστασή του ήταν ήδη μη αναστρέψιμη. Ακολούθησαν δύο χειρουργικές επεμβάσεις, λόγω όμως της κατάστασης που διαμορφώθηκε ο ασθενής κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.


Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο για ιατρικό σφάλμα, αλλά για επιπλοκή. Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ καλύπτει τα έξοδα ξενοδοχείου σε δικαιούχους φοιτητές σε 3 Πανεπιστήμια, σε 8 πόλεις για τα επόμενα δύο χρόνια

Ελλάδα / ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Kαλύπτει τα έξοδα ξενοδοχείου σε δικαιούχους φοιτητές σε 3 Πανεπιστήμια, σε 8 πόλεις για τα επόμενα δύο χρόνια

Με απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά από σχετικά αιτήματα Πανεπιστημίων, το Ίδρυμα αναλαμβάνει τα έξοδα στέγασης δικαιούχων φοιτητών σε ξενοδοχεία, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίων - αρμοδιότητάς του και μη.   
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια