Θεσπρωτία: Χιλιάδες νεκρά ψάρια από το ψύχος στη λιμνοθάλασσα Δρεπάνου

Θεσπρωτία: Χιλιάδες νεκρά ψάρια από το ψύχος στη λιμνοθάλασσα Δρεπάνου Facebook Twitter
Πηγή: Meteo / Twitter.
0

Γύρω στα 370.000 ψάρια 12 διαφορετικών ειδών πέθαναν από το ψύχος της κακοκαιρίας «Ελπίς» σε ιχθυοτροφείο στη λιμνοθάλασσα Δρεπάνου στη Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στη λιμνοθάλασσα στις 6 το πρωί, η θερμοκρασία των νερών έφτασε τους 0 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Λεονάρδο, καθηγητή Βιολογίας Ψαριών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρόκειται για ένα «σύνηθες φαινόμενο», καθώς τα ψάρια τον χειμώνα προσπαθούν να μετακινηθούν προς τα βαθύτερα νερά που είναι και θερμότερα.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα ψάρια, λόγω του χαμηλού βάθους της λιμνοθάλασσας, εγκλωβίστηκαν σε ρηχά νερά, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν αλλού.

Όπως αναφέρει το thespro.gr, άγνωστος είναι ο αριθμός των ψαριών που έχουν στην ουσία παγώσει μέχρι θανάτου, εκτός της ιχθυοκαλλιέργειας, μέσα στη λίμνη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργυρούπολη Τσεκούρι

Ελλάδα / Αργυρούπολη: 59χρονος απείλησε άλλον οδηγό με τσεκούρι μετά από καβγά στον δρόμο

Κατά τον έλεγχο στο όχημά του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τσεκούρι, ένα σκεπάρνι, ένα αεροβόλο πιστόλι, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 52 γραμμαρίων
THE LIFO TEAM
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες

Ελλάδα / Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ, ράβδοι χρυσού και λίρες

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία για ποινικές διώξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς νέους εμπλεκόμενους - Κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά μετρητών, χρυσός και πολύτιμα αντικείμενα
THE LIFO TEAM