Θεμιστοκλέους: Εντός Μαρτίου ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου - Οι εκτιμήσεις για τους 60+

Θεμιστοκλέους: Εντός Μαρτίου ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου - Οι εκτιμήσεις για τους 60+ Facebook Twitter
EPA
0

Πάνω από 1.120.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά στη χώρα, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα φτάνει το 7,12%, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας που έδωσε περισσότερα στατιστικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς ανά ηλικιακή ομάδα. «Η συμμετοχή ακόμα και στις ηλικιακές ομάδες που έχουμε ανοίξει εδώ και καιρό συνεχίζει να αυξάνεται και να κλείνονται ραντεβού και από συμπολίτες μας που ίσως είχαν εκφράσει κάποια διστακτικότητα στην αρχή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου (ομάδα Α) και στη συνέχεια, όπως είπε, θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 70 με 74 ετών και οι ηλικίες 65 με 69 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Ο κ. Θεμιστοκλέους εκτιμάει πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών άνω των 60 ετών που επιθυμεί να εμβολιαστεί θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Απριλίου - αρχές Μαϊού. 

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca που θα χορηγείται πλέον σε όλον τον πληθυσμό έκανε λόγο για αναμενόμενη εξέλιξη που στηρίζεται στη δημοσίευση επιστημονικών δεδομένων. «Είναι μια τακτική που ακολουθούν, τις τελευταίες μέρες και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»


Τέλος έκανε γνωστό πως η Pfizer έχει αποστείλει πλάνο παραδόσεων για τον Απρίλιο. Αναμένονται 1.071.000 δόσεις εμβολίων. «Τις επόμενες μέρες περιμένουμε το πλάνο παραδόσεων και από τις άλλες εταιρείες», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως η Johnson&Johnson επιβεβαίωσε πως οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Απριλίου. 
 

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ