Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Η εισαγγελία Πατρών κάνει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες όσον αφορά στην υπόθεση θανάτου του 49χρονου, ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα. 

Η έρευνα θα γίνει για τυχόν ευθύνες από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, όπου είχε μεταβεί ο θανών με έντονο πόνο στην πλάτη. Ωστόσο, του ζητήθηκε να πάει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου των Πατρών γιατί δεν εφημέρευε.

Σε εξέλιξη είναι η και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που έχει διατάξει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο «μικροσκόπιο» θα μπουν όλες οι πτυχές της υπόθεσης. Θα ερευνηθεί, ειδικότερα, η ώρα άφιξης του 49χρονου άνδρα στο νοσοκομείο, με ποια πρόσωπα συνομίλησε και τι ώρα αναχώρησε. Το τελευταίο αυτό στοιχείο θα συνδυαστεί και με την ώρα θανάτου του.

Επιπλέον, θα διερευνηθεί πόσο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό υπήρχε στο νοσοκομείο την ώρα που το επισκέφθηκε. Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Θα ερευνηθεί, ακόμα, η αναφορά νοσηλεύτριας του Άγιος Ανδρέας πως το θύμα είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό το πρωί της μέρας του θανάτου, ο οποίος φέρεται να του είπε πως έχει πάθε ψύξη.

Όπως μεταδίδει το tempo24, σύμφωνα με πληροφορίες, η νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άνδρα στο νοσοκομείο, παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα ΤΕΠ με τα πόδια και τής είπε ότι είχε πάθει ψύξη.

Ωστόσο, παρότι της ανέφερε πως πονούσε και δεν αισθανόταν δεν κάλεσε ιατρικό προσωπικό που εργαζόταν το βράδυ της Τετάρτης για να τον περιθάλψει.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγνώμη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ