Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τους άνω των 30 ετών

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τους άνω των 30 ετών Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ανοίγει αύριο, Δευτέρα, η πλατφόρμα των ραντεβού για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους άνω των 30 ετών. 

Αν και «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα», για το πρόσθετο όφελος της δεύτερης αναμνηστικής δόσης στους κάτω των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε να δοθεί η δυνατότητα για τη χορήγησή της στους πολίτες 30-59 ετών, εάν το επιθυμούν. 

Για τους άνω των 60 ετών, παραμένει η ισχυρή σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών προκειμένου να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. 

«Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια», σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.  

«Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν», ανέφερε ακόμη η σχετική ανακοίνωση. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ