Τέμπη: Απολογείται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ - Γιατί άφησε μόνο τον σταθμάρχη

Τέμπη: Απολογείται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ - Σε ποιους ρίχνει ευθύνες Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες τη νύχτα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη απολογείται στις ανακριτικές αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο επιθεωρητής πέρασε την πόρτα του ειδικού ανακριτή ώστε να απολογηθεί μετά τις διώξεις που του ασκήθηκαν. Στο εκτενές υπόμνημά που κατέθεσε, ισχυρίστηκε ότι αυτός απλά προτείνει τις βάρδιες του προσωπικού και οι ανώτεροί του, τις εγκρίνουν.

Ο ίδιος, με βάση την ίδια πηγή, φέρεται να υποστήριξε ότι στη βάρδια είχε τοποθετήσει τρεις σταθμάρχες μέχρι τις 11 το βράδυ και δηλώνει άγνοια για τους λόγους που οι δύο έφυγαν νωρίτερα. Αναλυτικότερα, σύμφωνε με τον ίδιο, είχε προβλέψει την επίμαχη ώρα μεταξύ 10 και 11 το βράδυ, να βρίσκονται στο πόστο τους, τρεις σταθμάρχες.

Παράλληλα, ο επιθεωρητής ισχυρίστηκε ότι μετά τις 11 το βράδυ δεν ήταν προγραμματισμένο κάποιο επιβατικό τρένο ενώ τόνισε πως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης εκείνης της νύχτας, είχε ήδη εργαστεί σε τρεις σταθμούς. Με το τελευταίο επιχείρημα θέλησε να δικαιολογήσει την απόφασή του να τον αφήσει μόνο στην εν λόγω βάρδια. 

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι διώκονται για τα αδικήματα της διατάραξης συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Με την απολογία του επιθεωρητή κλείνει ο πρώτος κύκλος των ερευνών και των διώξεων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται νέα πρόσωπα να μπουν στο «κάδρο» των ερευνών και των ευθυνών σε ανώτερο επίπεδο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ