Τα πέντε «προνόμια» για εμβολιασμένους που εξετάζει η κυβέρνηση

Τα πέντε «προνόμια» για τους εμβολιασμένους που εξετάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Πέντε βασικά «προνόμια» για τους εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της εβδομάδας.

«Οι πολίτες, εφόσον εμβολιάζονται, επανέρχονται στην κανονικότητα και τα δικαιώματα που όλοι έχουμε στερηθεί τους προηγούμενους 15 μήνες», ήταν το βασικό επιχείρημα του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ,  Άκης Σκέρτσος, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα προνόμια αφορούν στα εξής:

-Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα
-Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ
-Είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς
-Χωρίς self test οι εργαζόμενοι σε εργασία και γυμναστήρια (15 μέρες μετά τη β’ δόση)

- Ελεύθερη μετακίνηση σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται την 1η Ιουλίου.

Παράλληλα, ένα άλλο σχέδιο που εξετάζεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αφορά στην εστίαση και την ψυχαγωγία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ΕΡΤ και ΣΚΑΪ, το πλάνο προβλέπει υπεύθυνοι κινηματογράφων, θεάτρων, συναυλιών, φεστιβάλ, αθλητικών εκδηλώσεων να μπορούν να επιλέγουν αν θα παρέχουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστικά σε εμβολιασμένους.

Αυτό σημαίνει απόφαση για να είναι covid-free καταστήματα ή χώροι με αποτέλεσμα να μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, με πληρότητα 90% ή και 100%.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπου δηλαδή ο ιδιοκτήτης επιλέξει να είναι διαθέσιμος ο χώρος για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τότε θα εφαρμόζονται τα ισχύοντα πρωτόκολλα, δηλαδή 70% πληρότητα στην εστίαση, μέχρι 10 άτομα στα τραπέζια, εργαζόμενοι με μάσκες κ.λπ.

Εξαίρεση θα αποτελούν δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σουπερ μαρκετ, καταστήματα, τράπεζες, ΜΜΜ, κλπ, όπου δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, επισήμανε ότι «Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ