Τα Αττικά Πολυκαταστήματα αγόρασαν το 10% των μετοχών που κατείχε η Folli Follie

Τα Αττικά Πολυκαταστήματα αγόρασαν το 10% των μετοχών που κατείχε η Folli Follie Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

To 10% των μετοχών των Attica Stores που κατείχε η Folli Follie, αγόρασε σήμερα η εταιρεία «Αττικά Πολυκαταστήματα» έναντι 12,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο της εκποίησης των μετοχών που κατείχε η Folli Follie, τα «Αττικά Πολυκαταστήματα» αγόρασαν τις ίδιες μετοχές στον πλειστηριασμό με επισπεύδοντα την Εθνική Τράπεζα, στην τιμή της ελάχιστης προσφοράς (12.133.154 ευρώ).

Το υπόλοιπο 25% περιήλθε στις τράπεζες οι οποίες θα το πουλήσουν εκ νέου, είτε σε επόμενο πλειστηριασμό είτε με άλλη διαδικασία.

Στον διαγωνισμό συμμετείχε και η βρετανική Sports Direct, συμφερόντων του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Newcastle, Μάικ Ασλεϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», η Sports Direct κατέβαλε την εγγυητική των 12 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνταν, αλλά τελικά «αποθαρρύνθηκε» από την αίτηση ανακοπής ορισμένων μικρομετόχων της Folli Follie.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν πως η διοίκηση της «Αττικά Πολυκαταστήματα» είχε διερευνητικές επαφές με τον βρετανικό όμιλο και άλλους επενδυτές. Αν οι συζητήσεις καταλήξουν σε συμφωνία, είναι πιθανό να αγοραστεί και το υπόλοιπο 25%.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αφορούσε σε δύο πακέτα μετοχών - όσες είναι και οι εταιρικές οντότητες της Folli Follie που τις κατέχουν - με επίσπευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για την είσπραξη απαιτήσεως συνολικού ποσού 43.225.778,73 ευρώ.

Το ποσό αφορά σε πέντε συμβάσεις ενεχύρου επί κοινών ονομαστικών μετοχών, υπέρ των τραπεζών Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank και Attica Bank, προς εξασφάλιση απαιτήσεων τους.

Τα Αττικά Πολυκαταστήματα ελέγχονται από την Retail Ventures, συμφερόντων Κ. Λαμπρόπουλου, Κ. Τσουβελεκάκη και Α. Σγουμπόπουλου που κατέχουν ήδη πάνω από 51% της εταιρείας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ