Συρίγος: Τηλεκπαίδευση έως τον Ιούνιο στα πανεπιστήμια- Στόχος να ανοίξουν ταυτόχρονα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια

Συρίγος: Τηλεκπαίδευση ως τον Ιούνιο στα πανεπιστήμια- Στόχος να ανοίξουν ταυτόχρονα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για το πλάνο της κυβέρνησης στο άνοιγμα των σχολείων μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Στο επίκεντρο της επιτροπής των ειδικών είναι όλες οι δραστηριότητες και εξετάζεται το πότε θα ανοίξουν, όχι μόνο τα σχολεία αλλά και τα υπόλοιπα, όπως λιανεμπόριο και εστίαση, ανέφερε στον ΑΝΤ1.

Σημείωσε ακόμα ότι το υπουργείο Παιδείας ξεκινά με τη λογική να ανοίξουν τα Δημοτικά μαζί με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Παράλληλα, δήλωσε πως μέχρι τις 29 Μαρτίου τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ωστόσο στις 26 Μαρτίου η επιτροπή θα κρίνει τα δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της.

Επισήμανε ότι στόχος είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία, εκτός από τα Πανεπιστήμια. Όπως είπε, τα Πανεπιστήμια παραμένουν με τηλεκπαίδευση μέχρι αρχές Ιουνίου και σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μετά τις 26 Μαρτίου να αρχίσουν οι πρακτικές ασκήσεις
 

Γώγος: Τον Απρίλιο άνοιγμα του λυκείου

Την ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία μέσα στον Απρίλιο, αρχής γενομένης από το Λύκειο, επισήμανε το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι εντός του Μαρτίου θα σημειωθεί αποφόρτιση στο σύστημα Υγείας και στη συνέχεια θα ανοίξουν δραστηριότητες.
 

«Υπάρχει ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία, μέσα στον Απρίλιο πιστεύω, για όλες τις βαθμίδες θα θέλαμε, αλλά πρέπει να ανοίξουμε από το Λύκειο που πιέζεται πάρα πολύ, όπως πιέζονται και τα Πανεπιστήμια» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Ο Μάρτιος θα χαρακτηριστεί από την αποφόρτιση στο σύστημα, τη δυνατότητα επαρκούς νοσηλείας και να ελεγχθεί η επιδημία. Ο Απρίλης θα λειτουργήσει περισσότερο εκτονωτικά για να λειτουργήσουν κάποιες δραστηριότητες, και ελπίζω ο Μάιος να λειτουργήσει σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη» εξήγησε. Αποσαφήνισε πάντως ότι το θέμα της εστίασης είναι πιο σοβαρό.

Ανέφερε ότι σήμερα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα παρακολουθήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και την Παρασκευή θα συνεδριάσει  για να προχωρήσει στις εισηγήσεις της. Σημείωσε ότι υπάρχει διάθεση για συντεταγμένο σταδιακό άνοιγμα, αλλά τόνισε ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο, είναι ζητούμενο και μια ανάγκη της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ