Συνολικά 24 άτομα εκτελέστηκαν στη Συρία καθώς καταδικάστηκαν για εμπρησμούς που προκάλεσαν καταστροφικές πυρκαγιές πέρσι στερώντας τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και καίγοντας χιλιάδες στρέμματα δασών.

 

Οι δράστες ομολόγησαν ότι είχαν πυρπολήσει πολλές τοποθεσίες σε τρεις επαρχίες και συνελήφθησαν πέρυσι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Παράλληλα, 11 ακόμη άτομα που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ άλλα τέσσερα καταδικάστηκαν σε προσωρινή καταναγκαστική εργασία, αναφέρει η ανακοίνωση. Σε πέντε ανήλικους επιβλήθηκαν επίσης ποινές φυλάκισης από 10 έως 12 χρόνια για τη συμμετοχή τους.

 

Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν περισσότερα από 370 σπίτια και εκτεταμένες δασικές εκτάσεις, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε γεωργικό εξοπλισμό και υποδομές, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι φωτιές σημειώθηκαν στις επαρχίες της Λαττάκειας, του Ταρτούς και της Χομς.

 

Σημειώνεται ότι το 2017, η Διεθνής Αμνηστία αποκάλυψε εκστρατεία μαζικών απαγχονισμών στη φυλακή «Saydnaya», που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού.


Η έκθεση της Αμνηστίας, «Human Slaughterhouse» διαπίστωσε ότι 13.000 άνθρωποι είχαν εκτελεστεί στη φυλακή, με το «πράσινο φως» από ανώτερα στελέχη του καθεστώτος.

 

Η έκθεση υποστηρίζει ότι οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν τα μεσάνυχτα από τα κελιά τους με το πρόσχημα της μεταφοράς τους, αλλά αντ' αυτού, οδηγήθηκαν στους χώρους της φυλακής, όπου απαγχονίστηκαν. Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε τις κατηγορίες.

 

Με πληροφορίες από CNN