Σύψας: Πιθανό το σενάριο ο κορωνοϊός να έρχεται κάθε χειμώνα

Σύψας: Πιθανό το σενάριο ο κορωνοϊός να έρχεται κάθε χειμώνα Facebook Twitter
Σύψας: Πιθανό το σενάριο ο κορωνοϊός να έρχεται κάθε χειμώνα (Eurokinissi)
0

Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι ότι ο κορωνοϊός θα μετατραπεί σε έναν ιό σαν της γρίπης, ο οποίος θα έρχεται κάθε χειμώνα, εκτίμησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νικόλαoς Σύψας.

Επισήμανε δε, μιλώντας στο Mega, ότι «θα μας κάνει μικρο-επιδημίες και ενδεχομένως να χρειάζεται να εμβιολιαζόμαστε κάθε χρόνο».

Επισήμανε δε ότι «το βασικό είναι να εμβιολιαστούμε τώρα για να γλιτώσουμε την πανδημία».

Ο Ν. Σύψας επέμεινε στην ασφάλεια του εμβολίου σημειώνοντας πως σταδιακά το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές, και «πολύ πιο ασφαλές από όλα όσα έχουμε κάνει στην παιδική μας ηλικία. Είναι η μόνη διέξοδος, ένα θείο δώρο που θα μας βγάλει από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται ανέφερε πως πρόκειται για φαινόμενο που προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους καθώς «είναι εικόνες που είδαμε και στο Λονδίνο νωρίτερα και τελικά οδήγησαν σε σκληρό lockdown».

«Είναι σημαντικό να αυτοσυγκρατηθούμε λίγο αυτές τις ημέρες, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο. Είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε τόσο καιρό να πάει χαμένη» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου εκτίμησε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν θα συμβεί τότε ενώ η απόφαση για το άνοιγμα θα καθοριστεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα λίγες μέρες πριν.

Με πληροφορίες του Mega

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ