Συνελήφθη μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Συνελήφθη μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, που ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 46χρονος συνελήφθη λίγο από τη διάπραξη ένοπλης ληστείας με τη απειλή καλάσνικοφ σε υποκατάστημα της Alpha Bank στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον αναζητούσαν μετά τη ληστεία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ίχνη του 46χρονου είχαν ήδη εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και παρέλαβε τον συλληφθέντα, ο οποίος αυτή την ώρα ανακρίνεται.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης πριν από περίπου 1,5 χρόνο όταν συνελήφθησαν δύο άλλα μέλη της οργάνωσης μετά τον εντοπισμό γιάφκας στον Χολαργό. Ο ίδιος είχε καταφέρει να διαφύγει αν και τραυματισμένος, καθώς φέρεται ότι συμμετείχε σε ένοπλη σημεία τον Οκτώβριο του 2019 σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Χολαργό κατά την οποία αυτοτραυματίστηκε στο πόδι κατά λάθος με καλάσνικοφ.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που θα μεταφέρει τον 46χρονο στην Αθήνα. Παράλληλα διενεργούνται έρευνες στο σπίτι που διένεμε καθώς και για να διαπιστωθούν οι επαφές του.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη, στην πρεσβεία του Μεξικού, καθώς και για επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία κ.ά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες σε οκτώ επιλεγμένα σημεία της Αττικής και σε 10 γραμμές λεωφορείων

Ελλάδα / Κάμερες σε οκτώ επιλεγμένα σημεία της Αττικής και σε 10 γραμμές λεωφορείων

Τι περιλαμβάνει το πιλοτικό πρόγραμμα που έχει στόχο την εμπέδωση μιας νέας κουλτούρας υπευθυνότητας και τη δημιουργία συνθηκών που θα μειώνουν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα
LIFO NEWSROOM
Φιλιππίδης στο Εφετείο: «Όλα έγιναν συναινετικά – Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι»

Ελλάδα / Φιλιππίδης στο Εφετείο: «Όλα έγιναν συναινετικά – Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι»

Μετωπική επίθεση στις καταγγέλλουσες και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εξαπέλυσε ο ηθοποιός ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου – Παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για σεξουαλικές συνευρέσεις αλλά αρνήθηκε κάθε πράξη βίας ή εξαναγκασμού
LIFO NEWSROOM