Συνελήφθη 73χρονη που υποσχόταν «διορισμούς» στο δημόσιο και αποσπούσε χιλιάδες ευρώ

Συνελήφθη 73χρονη που υποσχόταν «διορισμούς» στο δημόσιο και αποσπούσε χιλιάδες ευρώ Facebook Twitter
0

Μία 73χρονη συνελήφθη για απάτες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα διορισμού τους σε υπηρεσίες του Δημοσίου, μέσω ΑΣΕΠ. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 28 περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες, ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε, υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Ειδικότερα, συνελήφθη στα Πετράλωνα, στις 23 Μαρτίου, ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με την δράση της. Η ίδια επικοινώνησε τηλεφωνικά με υποψήφιο θύμα, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού του. Στη συνέχεια, αφού ορίστηκε σχετικό ραντεβού για την επόμενη μέρα, προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό και μετά την παράδοσή του, συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι η 73χρονη από τον περασμένο Μάιο προσέγγιζε τα θύματά της, από τα οποία αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά, πείθοντας τα ότι διαθέτει «υψηλές γνωριμίες» και μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να διορισθούν σε υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Επισημαίνεται ότι η 73χρονη έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα

Ελλάδα / Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση 4 ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα- Για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ