Σύλληψη διακινητή με ιστιοφόρο σκάφος στην Κάλυμνο

Σύλληψη διακινητή με ιστιοφόρο σκάφος στην Κάλυμνο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εντοπίστηκε και συνελήφθη τις πρωινές ώρες σήμερα ένας 45χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε μετανάστες με ιστιοφόρο σκάφος.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Λιμενικού εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν  σήμερα 6 αλλοδαποί στην Κάλυμνο, επειδή εισήλθαν στη χώρα χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και ήταν, όπως προέκυψε από την προανάκριση, κρυμμένοι σε ιστιοφόρο σκάφος με όνομα ''DEEP RISE'' σημαίας Τουρκίας.

Το δε ιστιοφόρο, είχε καταπλεύσει μεσημβρινές ώρες χθες στο λιμάνι της Καλύμνου, ακολουθώντας νόμιμες διαδικασίες για την είσοδό του στον οικείο λιμένα, κατά τη συνθήκη Σένγκεν. 

Στη συνέχεια και έπειτα από ενέργειες των Λιμενικών Αρχών Καλύμνου και Κω, εντοπίστηκε το ''DEEP RISE'' από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, να πλέει με κατεύθυνση την Κω με τον ίδιο κυβερνήτη, καθώς και με έξι (06) επιπλέον άτομα κρυμμένα στο εσωτερικό του σκάφους.

Το ιστιοφόρο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κω με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών του Λιμενικού. Κατά τη διάρκεια του πλου ο κυβερνήτης αποπειράθηκε να μεταβάλει την πορεία του κατευθυνόμενος προς τις απέναντι ακτές, γεγονός που αποφεύχθη με ενέργειες των πληρωμάτων των περιπολικών σκαφών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ