Τέσσερις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο Ελλήνων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ δικογραφίες σχηματίστηκαν σε βάρος ενός ακόμη Έλληνα και ενός αλλοδαπού. Τα θύματα ήταν κυρίως 12 έως 15 ετών, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

 

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αλλοδαπών αρχών, διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα και εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι φόρτωσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

 

Επιπλέον, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποβλήθηκαν μηνύσεις σχετικά με δύο χρήστες social media. Ο ένας- 29χρονος Έλληνας σύμφωνα με το ΑΠΕ- προσποιούμενος τον μάνατζερ μοντέλων και υποσχόμενος χρηματική αμοιβή 300 ευρώ, αφού συνομίλησε διαδικτυακά με ανήλικες, ζήτησε και έλαβε πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο από αυτές. Ο δεύτερος, 30χρονος Πακιστανός σύμφωνα με το ΑΠΕ, ύστερα από παροτρύνσεις και άσκηση ψυχολογικής πίεσης σε βάρος ανήλικης, κατάφερε να της αποσπάσει γυμνές φωτογραφίες.

 

Όλα αυτά τέθηκαν υπόψη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Έπειτα από επικοινωνία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων και εξακριβώθηκε ο τόπος κατοικίας τους, όπου διενεργήθηκαν έρευνες.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρία κινητά τηλέφωνα και ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 

Από την ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα των δύο Ελλήνων βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του τρίτου Έλληνα και του αλλοδαπού στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας στην κατοικία του αλλοδαπού εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα χωρίς νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα, που οδηγήθηκαν αρμοδίως προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασής.

 

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

 

Σε ό,τι αφορά στους δύο συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση. Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος του έτερου Έλληνα και του αλλοδαπού, υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.