Σχέδιο για καθολικούς εμβολιασμούς σε νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

Στο τραπέζι οι καθολικοί εμβολιασμοί σε νησιά με πάνω από 10.000 κατοίκους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο καθολικός εμβολιασμός στα νησιά με πάνω από 10.000 κατοίκους ήταν το αντικείμενο συζήτησης κατά την τακτική εβδομαδιαία σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Συμφώνα με πληροφορίες με το σχέδιο που παρουσιάστηκε θα δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους αυτών των νησιών να εμβολιαστούν μέχρι τις 25 Ιουνίου ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου 15 Μαΐου. Στη σύσκεψη εκτός από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριο Θεμιστοκλέους θα συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, περιφερειάρχες, αλλά και οι δήμαρχοι των νησιών.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000. Κατά την εκκίνηση της εμβολιαστικής διαδικασίας στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός προγραμματισμός περιελάμβανε τον εμβολιασμό 69 νησιών μέχρι τέλος Απριλίου με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους. Πλέον η συγκεκριμένη δράση έχει επεκταθεί εδώ και έναν μήνα και στα νησιά έως 10.000 κατοίκους τα οποία είναι συνολικά 85.

«Είμαστε περίπου στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Ανοίξαμε πάρα πολλές ηλικιακές ομάδες. Και σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις, που αφορούν τους εμβολιασμούς στα νησιά. Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και τις υπόλοιπες ομάδες τον Ιούνιο», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υπογραμμίζοντας ότι όσο θα προχωράει ο εμβολιασμός τόσο μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας θα αποκτάμε.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συγκλονίζει η κραυγή του πατέρα, Νίκου Πλακιά- «Πλέον ο πόνος μου δεν γίνεται δάκρυ. Γίνεται μίσος, οργή και θυμός»

Ελλάδα / Τέμπη: «Ο πόνος μου γίνεται οργή και θυμός. Γιατί δεν παραιτείστε από την ασυλία σας;» -Συγκλονίζει ο πατέρας των δίδυμων Χρύσας και Θώμη

Ραγίζουν καρδιές από τον σπαραγμό του Νίκου Πλακιά - Σε λίγα λεπτά έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του Αναστασία - Δείτε τι είπε ένα χρόνο από την τραγωδία
NEWSROOM