Ο Ντέμης Νικολαΐδης βρέθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ έγινε στο πλαίσιο των επαφών του κ. Γεραπετρίτη με ανθρώπους του χώρου του ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την επόμενη ημέρα. Ο κ. Νικολαΐδης ήταν ο πρώτος που είχε συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη σε αυτό τον κύκλο επαφών.

 

Η παρουσία του Ντέμη Νικολαΐδη στο Μαξίμου πυροδότησε σενάρια για την πιθανότητα να τον προορίζει η κυβέρνηση για την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση- σε αυτή τη φάση τουλάχιστον- είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα, εν όψει της συνάντησης που προγραμματίζει να έχει ο κ. Γεραπετρίτης με την UEFA και τη FIFA.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, γνωστοποίησε ότι οι πρόεδροι της FIFA και της UEFA θα προσκληθούν για να συντάξουν με την Ελλάδα ένα «μνημόνιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

 

Ο κ. Γεραπετρίτης θα είναι επικεφαλής του κλιμακίου που θα αναλάβει συζητήσεις με την UEFA και τη FIFA. Το ελληνικό κλιμάκιο αναμένεται να μεταβεί στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα, για τις πρώτες συναντήσεις.