Στις 21 Νοεμβρίου η Ολομέλεια Εφετών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Στις 21 Νοεμβρίου η Ολομέλεια Εφετών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Facebook Twitter
0

Στις 21 Νοεμβρίου ορίστηκε η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί αν θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή η δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Η σύγκλιση του Σώματος με αντικείμενο την δικογραφία για την πολύνεκρη πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου 2018, η οποία κόστισε την ζωή 102 ανθρώπων και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, είναι η δεύτερη που προγραμματίζεται. Έχει προηγηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου η ματαίωση της Σύγκλησης της Ολομέλειας λόγω έλλειψης απαρτίας ώστε το Σώμα να λάβει απόφαση για την ανάθεση και να ορίσει τους Εφέτες που θα χειριστούν την δικογραφία.

Το αίτημα προς την Ολομέλεια έχει υποβάλει από τις 18 Σεπτεμβρίου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης ο οποίος επικαλούμενος την σοβαρότητα, την εξαιρετική φύση και την εξαιρετική απήχηση της υπόθεσης, ζήτησε την ανάθεση της δικογραφίας από το Πρωτοδικείο στο Εφετείο ώστε να την χειριστεί Εφέτης Ανακριτής και επίκουρός του.

Με ανακοίνωση του ο συνήγορος της κ. Βαρβάρας Φύτρου , που έχασε σύζυγο και παιδιά στην φωτιά, κ. Βασίλης Καπερνάρος τονίζει: «Εκφράζουμε την πεποίθηση, ότι αυτή τη φορά θα καταστεί δυνατή η σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, θα υπάρξει απαρτία και θα αποφασιστεί η ανάθεση της υποθέσεως σε ειδικό εφέτη ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό και να γίνει ενδελεχέστερη αναζήτηση και αξιοποίηση του ποινικού αποδεικτικού υλικού, για την ουσιαστική διακρίβωση της αλήθειας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ελλάδα / Ασφάλιση ΙΧ για φυσικές καταστροφές: «Υποχρεωτική» από σήμερα - Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Στις φυσικές καταστροφές περιλαμβάνονται οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα - Τι ισχύει για όσους δεν επιθυμούν τη συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την αστυνομία παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, αφού δεν επέτρεπαν στον κόσμο εντός του μαγαζιού να προβεί στις αγορές του
LIFO NEWSROOM