Στις 1.326 οι άδειες διαμονής σε επενδυτές που αγόρασαν ακίνητα στην Ελλάδα

Στις 1.326 οι άδειες διαμονής σε επενδυτές που αγόρασαν ακίνητα στην Ελλάδα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

«Τις 1.326 έφτασε ο συνολικός αριθμός των νέων αδειών διαμονής που χορηγήθηκαν σε επενδυτές προερχόμενους από τρίτες χώρες για την αγορά ακινήτων. Οι πρώτες χώρες στο επίπεδο των αδειών διαμονής είναι: Η Κίνα (547 άδειες διαμονής), η Ρωσία (331), η Ουκρανία (62) και ο Λίβανος (59). Αν αθροιστούν και οι συγγενείς των επενδυτών που έλαβαν άδεια διαμονής, στο πλαίσιο του προγράμματος, ο συνολικός αριθμός φτάνει τις 3120 άδειες».

Αυτά προκύπτουν από τα πλέον πρόσφατα δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2016, που αναφέρει η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) στο ενημερωτικό σημείωμά της για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο.

Επίσης, σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει κάνει τη διαχείριση περισσότερων από 30 νέων υποθέσεων επίλυσης προβλημάτων, μέσω της υπηρεσίας «ο Διαμεσολαβητής του Επενδυτή» και η πλειοψηφία των υποθέσεων αφορά στον κλάδο του τουρισμού και της ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας.

Τα κυριότερα προβλήματα αφορούσαν εμπλοκές σε χωροταξικές και πολεοδομικές αδειοδοτήσεις, ενώ υπήρξε και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης σε τουλάχιστον 12 νέες επενδύσεις.

Ακόμη, αναφέρεται στο ηλεκτρονικό έντυπο ότι ο συνολικός αριθμός των αιτημάτων για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές στο πλαίσιο λειτουργίας του ειδικού HELP DESK για επενδυτές επιχειρηματίες και εξαγωγείς ξεπέρασε τα 400.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ