Στην Τανάγρα το 24ο μαχητικό αεροπλάνο Rafale

Στην Τανάγρα το 24ο μαχητικό αεροπλάνο Rafale Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Στο αεροδρόμιο της Τανάγρας προσγειώθηκε, σήμερα, το 24ο μαχητικό αεροπλάνο Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με τον τρόπο αυτό, ολοκληρώθηκε η πρόσκτηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών γαλλικής κατασκευής, με βάση την παραγγελία που είχε γίνει από την Ελλάδα. Αρχικά, η χώρα παρήγγειλε 18 αεροσκάφη Rafale και στη συνέχεια, προστέθηκαν έξι επιπλέον μαχητικά 4,5 γενιάς.

Τα μαχητικά Rafale έχουν ενταχθεί στην 332 Μοίρα, η οποία λειτουργεί επιχειρησιακά πάνω από έναν χρόνο. Σημειώνεται ότι ήδη τα ελληνικά Rafale μετέχουν τόσο σε Συμμαχικές ασκήσεις σε επίπεδο ΝΑΤΟ όσο σε εθνικές ενώ έχουν ενταχθεί στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό των αεροσκαφών αυξημένης επιφυλακής.

 
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM