Σταμπουλίδης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο

Σταμπουλίδης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το λιανεμπόριο δεν θα ξανακλείσει, σε περίπτωση που αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σημείωσε ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι δεν έπρεπε να κλείσει το click away στα καταστήματα.

«Στην ένδυση και στην υπόδηση, ωστόσο, δεν εξυπηρετεί. Αλλά σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς πέτυχε» διευκρίνισε μιλώντας το Mega.

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση για δύο μέτρα και δύο σταθμά σε Αττική από την μία πλευρά και Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη από την άλλη - όπου το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό- ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε ότι η απόφαση συνάδει με εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

«Η επιτροπή είναι αυτόνομο όργανο. Λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες του σκοπού της. Έκανε μια εισήγηση, και τον πρώτο λόγο τον έχουν οι υγειονομικοί. Πρέπει όμως όταν λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις να έχουμε στο νου μας ότι μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, όπως είναι οι επιχειρήσεις. Χρησιμοποιούμε ό,τι εργαλείο χρηματοδοτικό έχουμε. Το επίδομα θα είναι ένα ικανό πόσο που αφορά στο σύνολο της χώρας, όχι μόνο τις τρεις περιοχές», είπε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει προτάσεις και η επιτροπή δίνει το πράσινο φως. Πριν ανακοινώσουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 του μήνα, πέρασε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων η πρόταση», εξήγησε.

«Έχουμε δείξει και συνεχίζουμε να δείχνουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιτροπή. Όπου χρειάζεται να παρέμβουμε το κάνουμε, για να διατηρηθεί η ισορροπία. Σε αυτή τη φάση πάρθηκε μια απόφαση που προφανώς έχει τους λόγους της. Εμπιστευόμαστε την επιτροπή και όπου χρειάζεται να κάνουμε διορθώσεις τις κάνουμε», πρόσθεσε.

Τόνισε δε, ότι η επιτροπή πρέπει να γνωρίζει την επίπτωση κάθε απόφασης στα δημόσια οικονομικά.

«Σήμερα κάνουμε ένα μικρό βήμα, δεν είναι άνοιγμα της αγοράς, έχει αρκετά πιο αυστηρούς περιορισμούς από ό,τι στην προηγούμενη φάση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμπουλίδης.

Σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ανέφερε ότι «Σήμερα μπήκε ο περιορισμός στις τρεις περιοχές. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα. Αν διατηρήσουμε την αγορά σε μία τάξη, και δε δούμε ξανά συνωστισμό σε εμπορικούς δρόμους, μπορούμε να συνεχίσουμε. Αν όμως δεν τηρούνται τα μέτρα, το μυαλό μας είναι να διασφαλίσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας».

Για το διαδικαστικό θέμα της μετάβασης στο κατάστημα, ο κ. Σταμπουλίδης διευκρίνισε ότι απαιτείται ραντεβού με την επιχείρηση και απαντητικό ή mail ή μήνυμα.

«Μετά στέλνουμε στο 13032 μόνο το ονοματεπώνυμό μας για να πάμε στο ραντεβού μας. Κατά τον έλεγχο ο πολίτης πρέπει να επιδείξει το μήνυμα στο 13032 και το αποδεικτικό μήνυμα από την επιχείρηση» εξήγησε.

Επισήμανε ότι η διάρκεια του μηνύματος είναι τρεις ώρες και σε αυτό το διάστημα ο καταναλωτής μπορεί να πάει σε όσα καταστήματα έχει κλείσει ραντεβού.

Υπενθύμισε ότι ο καταναλωτής μπορεί να στέλνει μόνο ένα μήνυμα την ημέρα και πως τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά παραμένουν κλειστά.

Κλείνοντας ζήτησε λίγη υπομονή για ό,τι αφορά σε μέτρα για το Πάσχα. «Η πανδημία έχει άλλη δυναμική μέρα με τη μέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ