Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση στελέχους μεγάλης εταιρείας στο Σούνιο, που αγνοείται από την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

 

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει καρέ – καρέ τις τελευταίες κινήσεις του 47χρονου Γιώργου Πανάγιου δίπλα στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Ο ίδιος άφησε τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω στο τιμόνι και κατέβηκε προς την θάλασσα. 

 

Η σύζυγος του αγνοούμενου, Κατερίνα Πανάγιου, μίλησε στην εκπομπή «Τούνελ» από το σημείο της εξαφάνισης, στον χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου που βρέθηκε το όχημα του συζύγου της. «Βγαίνει από το αυτοκίνητο του με γρήγορο βηματισμό και φτάνει μέχρι την κολόνα. Μετά τα ίχνη του χάνονται. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται στο σημείο και ένα φουσκωτό. Πρέπει να ήταν αρκετά μεγάλο, καθώς είχε αναπτύξει ταχύτητα.»

 

 

 

Ερωτηματικά γεννά και το γεγονός ότι έγινε μία κλήση στην αστυνομία από το τηλέφωνο του αγνοούμενου. Όποιος κι αν βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, δεν μίλησε, αφήνοντας την γραμμή ανοικτή για λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να αρθρώσει κουβέντα, όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

 

«Άφησε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο σαν να ήθελε να επιστρέψει. Τα τσιγάρα και το κινητό του έλειπαν, όπως και το πορτοφόλι του από το ντουλαπάκι», ανέφερε η σύζυγός του που, με δάκρυα στα μάτια, απηύθυνε έκκληση σε όποιον μπορεί να γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τις αρχές.

 

«Ήταν μοναχικός τύπος, του άρεσε και να απομονώνεται. Μπορεί να ανέβηκε εδώ πέρα για ένα τσιγάρο [...] Αγαπούσε και λάτρευε τα παιδιά του και την οικογένειά του. Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο, δεν πιστεύω πως κάποιος θα του έκανε κακό. Δε θα μπορούσε ούτε ο ίδιος να κάνει κακό στον εαυτό του. Ελπίζω να έχει φύγει, να είναι κάπου καλά, ασφαλής και να γυρίσει πίσω κάποια στιγμή».

 

Ο υπεύθυνος του εστιατορίου δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο, μίλησε στην εκπομπή για όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. Στο υλικό, ο 47χρονος φαίνεται να παρκάρει το αυτοκίνητό του και να κατεβαίνει. Λίγα λεπτά μετά διακρίνεται ένα φουσκωτό που πλησιάζει. «Από την πλευρά που φαίνεται να κατεβαίνει ο Γιώργος, υπάρχουν σημεία απ' όπου θα μπορούσε να τον παραλάβει κάποιο σκάφος. Ήταν πολύ καλός ο καιρός και η θάλασσα λάδι. Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο [...] Ελέγχθηκε με πολύ μεγάλη προσοχή όλη η ακτογραμμή, όχι μόνο από την πυροσβεστική και το λιμενικό, αλλά και από ιδιώτες φίλους του Γιώργου. Άλλοι έψαχναν με Drone και άλλοι με φουσκωτά, χωρίς αποτέλεσμα».

 

 

 

Έρευνες από δύτες

 

«Δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος εκείνη τη στιγμή να είχε προσχεδιάσει να βάλει τέλος στη ζωή του. Είναι πολύ δυναμικός και γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ για να τον βρούμε», εκτίμησε από την πλευρά της εξαδέλφη του αγνοούμενου. 

 

Από το σημείο της εξαφάνισης μίλησε και ο Σπύρος Σκούρτης, επαγγελματίας δύτης και φίλος του Πανάγιου. «Εμείς ως καταδυτικό συνεργείο ερευνήσαμε την ακτογραμμή και μια απόσταση τριάντα – σαράντα μέτρων από την ακτή με τη συνδρομή φουσκωτών, αλλά δε βρήκαμε τίποτα. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες σε όποιο χώρο μας υποδείξουν».

 

Οι έρευνες συνεχίζονται.