Σχολεία: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσουν

Σχολεία: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσουν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει σήμερα αναλυτικά τα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ληφθούν για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Στο μεταξύ, τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν πληροφορίες ότι συζητείται εκ νέου η ημερομηνία που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Το υπουργείο έχει ανακοινώσει πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά υπό συζήτηση είναι η μετάθεση της επιστροφής των μαθητών κατά μία εβδομάδα, στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας ανοίγματος των σχολείων, ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι αυτό θα γίνει αν κριθεί απαραίτητο.

«Αν χρειαστεί να τροποποιηθεί, με βάση τα δεδομένα που έχουμε για τα αστικά κέντρα, θα γίνει. Οι αποφάσεις μας είναι ότι θα βλέπουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι την τελευταία στιγμή και αναλόγως θα πράξουμε», δήλωσε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε πάντως ότι οι δύο ημερομηνίες (7 και 14 Σεπτεμβρίου) είναι κοντά η μία στην άλλη και θα υπάρχουν σχετικά ίδια επιδημιολογικά δεδομένα.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα ανακοινώσει σήμερα στις 16:00 τα μέτρα για τα σχολεία και τις υπόλοιπες δομές εκπαίδευσης.

Η βασική αλλαγή, που ήδη έχει γίνει γνωστή, είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Μάσκα θα φορούν τα παιδιά στο σχολείο από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, όταν θα βρίσκονται σε κλειστούς χώρους.

Ακόμη, θα γίνονται ξεχωριστά διαλείμματα για τις τάξεις και τα σχολεία θα καθαρίζονται τόσο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους όσο και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Σε ό,τι αφορά στα πανεπιστήμια, έχει γίνει γνωστό ότι διαλέξεις και μαθήματα έως 50 ατόμων θα γίνονται με φυσική παρουσία και τα υπόλοιπα εξ αποστάσεως. Σε ό,τι αφορά στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου, κάθε πανεπιστήμιο θα αποφασίσει τον τρόπο διεξαγωγής της.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συγκλονίζει η κραυγή του πατέρα, Νίκου Πλακιά- «Πλέον ο πόνος μου δεν γίνεται δάκρυ. Γίνεται μίσος, οργή και θυμός»

Ελλάδα / Τέμπη: «Ο πόνος μου γίνεται οργή και θυμός. Γιατί δεν παραιτείστε από την ασυλία σας;» -Συγκλονίζει ο πατέρας των δίδυμων Χρύσας και Θώμη

Ραγίζουν καρδιές από τον σπαραγμό του Νίκου Πλακιά - Σε λίγα λεπτά έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του Αναστασία - Δείτε τι είπε ένα χρόνο από την τραγωδία
NEWSROOM