Σχολεία: Επανεξετάζεται η ημερομηνία που θα ανοίξουν

Σχολεία: Επανεξετάζεται η ημερομηνία που θα ανοίξουν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία αποτελεί ξανά αντικείμενο συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων για την πορεία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που συζητείται είναι να ανοίξουν τα σχολεία μία εβδομάδα αργότερα από την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί, δηλαδή στις 14 και ότι τις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος».

Τις τελευταίες ημέρες ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει πάνω από 200 νέες μολύνσεις στη χώρα μας, κάτι που έχει προβληματίσει τους ειδικούς, οι οποίοι περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα των μέτρων που εφαρμόστηκαν το τελευταίο διάστημα. «Προς το παρόν περιμένουμε να δούμε σε ποιο βαθμό θα αποδώσουν το προσεχές διάστημα τα μέτρα που ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ», δήλωσε στο «Πρώτο Θέμα» ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Σημειώνεται ότι από το περασμένο Σάββατο έως και χθες, Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει 1.561 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σε αυτό το διάστημα μόνο μία ημέρα- τη Δευτέρα- ο ημερήσιος απολογισμός ήταν κάτω από 200 κρούσματα (150). Επιπλέον, δύο φορές μέσα στην εβδομάδα, την Τρίτη και την Πέμπτη, καταγράφηκαν 269 νέες περιπτώσεις, οι περισσότερες που εντοπίζονται σε ένα 24ωρο στη χώρα μας.

Με μάσκα από το νηπιαγωγείο

Τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει αναλυτικά το πλαίσιο λειτουργίας για όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

Αυτό που έχει ήδη ανακοινώσει η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, είναι πως όλα τα παιδιά θα φορούν μάσκα στο σχολείο, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, καθώς έγινε δεκτή η σχετική εισήγηση των ειδικών.

Επίσης, οι μαθητές θα βγαίνουν ξεχωριστά για διάλειμμα και ο καθαρισμός των σχολείων θα γίνεται και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, οι 3.445 που θα διοριστούν στην Ειδική Αγωγή αναμένεται να έχουν αναλάβει καθήκοντα έως τις 26 Αυγούστου.

Στα πανεπιστήμια, από το νέο εξάμηνο οι διαλέξεις και τα μαθήματα θα γίνονται διά ζώσης μόνο για έως 50 άτομα, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως. Για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου το κάθε πανεπιστήμιο θα επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξέταση των φοιτητών.

Σε ό,τι αφορά τους νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης, η διαδικασία των προσλήψεων είναι στη φάση των ενστάσεων, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι στις έδρες για το πρώτο κουδούνι, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν αναμένεται να είναι ίδιος με πέρυσι, δηλαδή περίπου 20.000. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ