Τέσσερα αδέλφια στις Σέρρες δεν πηγαίνουν στο σχολείο καθώς ο πατέρας τους είναι αρνητής των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

 

Μάλιστα, τα τέσσερα παιδιά δεν έχουν παρακολουθήσει κανένα μάθημα από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ενώ ο πατέρας τους δήλωσε ότι την ίδια στάση είχε κρατήσει και πέρυσι, όταν υιοθετήθηκαν τα μέτρα που προβλέπουν διενέργεια self test και χρήση μάσκας από τους μαθητές. 

 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Infonews24, τα παιδιά από την Αλιστράτη Σερρών είναι διαφόρων ηλικιών και φοιτούν στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Η ΕΡΤ κάνει λόγο για δύο παιδιά του δημοτικού και δύο του γυμνασίου. 

 

Οι διευθυντές των σχολείων έχουν ενημερώσει ήδη τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των Σερρών. Ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Καραβασίλης, δήλωσε στο Infonews24 ότι θα επικοινωνήσει εκ νέου με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα και να ζητηθεί ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση. 

 

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Στέλιος Ρίζος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο διευθυντής του σχολείου έχει ενημερώσει τους γονείς ότι τα παιδιά απουσιάζουν αδικαιολόγητα, με αρκετές επιστολές από την αρχή της σχολικής χρονιάς, χωρίς ανταπόκριση. Το επόμενο βήμα, ανέφερε, είναι να ενημερωθεί ο εισαγγελέας. 

 

Πάντως, ο πατέρας δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω. Μιλώντας στην ιστοσελίδα serraikanea είπε πως δεν αφήνουν τα παιδιά του να πάνε στο σχολείο και ότι εκείνα παρακολουθούν ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι. 

 

«Θεωρούμε ότι παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», είπε αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται στο σχολείο. «Είναι δυνατόν να του βάλω και να του κόψω το οξυγόνο που αναπνέει;», είπε μάλιστα αναφερόμενος στις μάσκες ο πατέρας έξι παιδιών.