Συνολικά 258 μη συμπτωματικοί, δυνητικά νοσούντες, εντοπίστηκαν μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού των σχολείων, σύμφωνα με τα στοιχεία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self tests στην αντίστοιχη πλατφόρμα.

 

Η θετικότητα των τεστ κυμαίνεται στο 0,3%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. 

 

Από τις 8 το πρωί σε σύνολο 84.131 καταχωρημένων αποτελεσμάτων, θετικά τεστ δηλώθηκαν από 258 άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας (136 μαθητές και 122 εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό). Και οι 258 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και να μην προσέλθουν αύριο στα σχολεία.

 

Τώρα θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και - σε κάθε περίπτωση - να μην πάνε σχολείο, επισημαίνει το υπουργείο.

 

Οι μαθητές των Λυκείων θα επιστρέψουν στα σχολεία τους αύριο Δευτέρα. Για την προσέλευση στο σχολείο, βασική προϋπόθεση αποτελεί η διεξαγωγή των self test, μία διαδικασία που θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και καθηγητή, κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

 

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ. 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr