Νέους διαύλους διάθεσης των self test εξετάζει η κυβέρνηση καθώς στις 19 Ιουνίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα διανομής από τα φαρμακεία. 


Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν αρνηθεί τη συνέχιση διάθεσης αυτοδιαγνωστικών τεστ, ως εκ τούτου η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της διάθεσής τους, μεταξύ άλλων, από σούπερ μάρκετ. 

 

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από τρία τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα θα λάβουν από τρία τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών που δεν έχουν -εάν δεν απαιτείται για την εργασία τους- υποχρέωση δήλωσης του αποτέλεσματος του οικιακού τεστ», είχε δηλώσει, εξάλλου, προ ημερών ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως η δωρεάν διάθεση self test «θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης  Άδωνη Γεωργιάδη στην ΕΡΤ1, ο οποίος τόνισε πως η διονομή θα γίνεται «και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων». 

 

«Ππιστεύω ότι η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ» είχε σημειώσει, προαναγγέλλοντας προσεχώς ανακοινώσεις.