Σεισμός αισθητός στην Αθήνα: Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα: Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας Facebook Twitter
0

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σε σχέση με τον σημερινό σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τον  καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα η σημερινή δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία της κύριας δόνησης των 5,1 Ρίχτερ στις 19 Ιουλίου.

«Κλείνει με τον καλύτερο τρόπο η ακολουθία, ίσως να έχουμε ένα ή δύο ακόμη γεγονότα έως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ», δηλώνει ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ. 

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, εστιακό βάθος περίπου 14 χιλιόμετρα και επίκεντρο 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, στη Μαγούλα, στην δηλαδή περιοχή που στις 19 Ιουλίου είχε ταρακουνήσει με 5,1 Ρίχτερ την πρωτεύουσα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΩΓΩ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ

Ελλάδα / Γωγώ Μαστροκώστα: Ο συγκινητικός επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα - «Πάλι εσένα θα ερωτευόμουν»

Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε για την αγάπη που ένιωσε από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισε, για τη δημιουργία της οικογένειάς τους και τον ερχομό της κόρης τους, αλλά και για τις δύσκολες περιόδους που βίωσαν μαζί
THE LIFO TEAM