Σεισμός 6 Ρίχτερ νοτίως της Κρήτης

Σεισμός 6 Ρίχτερ νοτίως της Κρήτης Facebook Twitter
0

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νοτίως της Κρήτης, στο λιβυκό πέλαγος. 

Η μεγάλη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3:51μ.μ, 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Άρβης. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. 

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Ηράκλειο και κάτοικοι ανέφεραν σε τοπικά μέσα πως βγήκαν θορυβημένοι στα μπαλκόνια τους, καθώς ο σεισμός είχε σχετικά μεγάλη διάρκεια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές. 

Σεισμός 6 Ρίχτερ νοτίως της Κρήτης Facebook Twitter

Δέκα λεπτά αργότερα ακολούθησε σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σε απόσταση 102 χιλιομέτρων νοτιοανατολικώς της Ιεράπετρας. Και σε αυτή την περίπτωση ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. 

Σεισμός 6 Ρίχτερ νοτίως της Κρήτης Facebook Twitter

Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας

 

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τον σεισμό ενώ και τρίτος, νέος σεισμός μεγέθους, 4.8 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο αργότερα.  Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο σεισμός έγινε στο προωθημένο τμήμα των εφιππεύσεων του ελληνικού τόξου πάνω στην Αφρική.

«Πρόκειται για ένα μέτωπο που δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά ευτυχώς αυτό το προωθημένο μέτωπο πάνω στο οποίο εκδηλώθηκε ο σεισμός, είναι μακριά από τη χέρσο, είναι πάνω από 80 χλμ. Μακριά από τη νότια ακτογραμμή της Κρήτης. Συνεπώς δεν επηρεάζει τον χώρο. Έχει κι ένα μικρό βάθος, οπότε αποσβαίνεται γρήγορα μέσα στο υπέδαφος»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ